Inspiration udefra

Her finder du inspiration og materialer til andagter, forkyndelse og aktiviteter med kristent indhold. Har du en idé til en side, som vi bør henvise til, så send en mail til Patruljen for Udvikling af Forkyndelsesmaterialer på PUF@kfumspejderne.dk.

Biblen online

Læs og søg i biblen online på Bibelselskabets hjemmeside.

www.bibelselskabet.dk/bibelen-online 

BUSK-materialet

BUSK står for Børn, Unge, Sogn og Kirke. BUSK er et samarbejde mellem KFUM-Spejderne, FDF, KFUM og KFUK, De Grønne Pigespejdere og KFUMs Idrætsforbund, der sætter fokus på børn og unge i kirken. BUSK-dagen afholdes hvert år den sidste søndag i oktober, og der kommer hvert år nyt idemateriale til afholdelse af en gudstjeneste, der involverer børn og/eller unge.

www.buskgudstjeneste.dk/ 

Børn i kirke

Projektet har til formål at styrke relationen mellem folkekirken og børnefamilier, samt at skabe en større faglighed omkring arbejdet med børnefamilier i folkekirken og forkyndelse for børn.

www.bornikirken.dk/  

Den Danske Salmebog online 

Den Danske Salmebog Online er en god service for de mange, der vil orientere sig i salmebogen i forbindelse med en kirkelig handling, i forbindelse med undervisning, af almen interesse eller af en helt anden grund.

www.dendanskesalmebogonline.dk/

Det med Gud

En database med andagter og inspiration til arbejdet med forkyndelse. Indholdet er færdige andagter lige til at hente og bruge. Du kan også selv være medskaber af siden og få uploadet eget materiale. Siden er lavet i et samarbejde mellem FDF, KFUM-spejderne, KFUM og KFUK og De Grønne Pigespejdere.

www.detmedgud.dk

FDF´s forkyndelsesside 

FDF har lavet en god opsamlingsside med meget af deres forkyndelses-stof. Der er både færdige andagter og aktivitetsmateriale. Er du helt blank på, hvordan man kommer i gang med at snakke om kristendommen og dens værdier, så start her.

www.fdf.dk/inspiration/forkyndelse 

IMedia

Siden er fyldt med inspiration og videomateriale fra Indre Mission og Indre Missions Ungdom. Indholdet er opdelt efter video og lyd, så det er visuelt let forståeligt og nemt at gå til.

www.imedia.dk/ 

KFUM&KFUK Essens 

Essens er et fælles navn for en hel masse forskellige undervisningsmaterialer om kristendom fra KFUM&KFUK. Der er video, podcasts, prezis, hæfter, kursusløb og meget mere.

https://sites.google.com/kfum-kfuk.dk/essens/ 

Konfirmandcenteret 

Et univers af ideer, undervisning og inspirationsmateriale. Det er primært henvendt til arbejdet med konfirmander og minikonfirmander, men der er masser af inspiration for os spejdere at hente.

www.konfirmandcenter.dk/ 

Legekassen fra Søndagsskolerne 

Aktivitetsdatabase lavet til børn fra 0 år til 6. klasse. Der er et hav af aktiviteter i kategorierne kreativ, lege, løb og andre. Det er ikke alt materiale, der har kristent grundlag, men det er god inspiration til mange fede spejderaktiviteter.

www.legekasse.dk/index.php?id=1 

PastaParty

PastaParty er en youtubekanal med videoer, der ligger vægt på, at det skal være sjovt at være i kirke. Her kan du bl.a. finde inspiration til sange med fagter.

www.youtube.com/channel/UC7B_S_v5CBqWanjOxvyukiA 

PEPTalks

En både fjollet og alvorlig youtube kanal. Det handler om de store spørgsmål i livet, det svære og det alvorlige. Det er korte videoer, der forklarer alverdens spørgsmål fra unge. En person alene er i fokus, nemlig Jesus. Det er desværre et projekt, der er stoppet, men indholdet ligger der endnu, og især tropspejdere, seniorer og rovere kan have stor glæde af det.

www.youtube.com/c/PEPtalks/featured 

Søndagsskolerne

DFS (Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler) er en side primært for de yngste. Den er lavet til børneklubber og derfor passer indholdet bedst til bævere og ulve. Det meste af materialet er dog materiale, som du skal købe/bestille: www.soendagsskoler.dk/index.php?id=467 

Dog har Søndagsskolerne en youtubekanal, hvor der er rigtig mange frit tilgængelige og sjove videoer både for de helt små, men også tweens: https://www.youtube.com/c/DanmarksFolkekirkeligeS%C3%B8ndagsskoler/videos.

Endelig har Søndagsskolerne også en youtube-kanal for juniorer og teenagere: https://www.youtube.com/playlist?list=PLJRxnhgaoJRqBeuPGD5L0GnSY2fSb605e