Mærke-luppen

Hvad er Mærke-luppen?

Vores hensigt med Mærke-luppen er, at du som leder skal kunne få en god forståelse og et samlet overblik over mærket, så du (forhåbentligt) vil være i stand til og have mod på at få stadig flere spejdere i gang med at tage Palettens mærker.

Mærke-luppen indeholder beskrivelser til aktiviteter og henvisninger til KFUM-spejdernes aktivitetsdatabase, der alt sammen danner en komplet guide til det udvalgte mærke.

Men det er selvfølgelig helt op til dig, hvordan du vil bruge materialet: Du kan følge det punkt for punkt, bruge det som en rettesnor for arbejdet med mærket, som inspiration eller noget helt fjerde.

Vi håber, at du vil kunne bruge Mærke-luppen i dit fremtidige spejderarbejde, og vi vil hellere end gerne høre fra dig, hvis der er noget, der ikke fungerer på arbejdsprogram@kfumspejderne.dk.

Mærke-luppens opbygning

Vi har opbygget materialet således, at du først vil møde en mærkeguide, der fungerer som rammen om mærket.

Mærkeguiden er inddelt i tre trin:

  • (1) Når mærket møder spejderne
  • (2) I dybden med mærket
  • (3) Del med andre

Herefter vil du i aktivitetsguiden kunne finde aktiviteter, som kan bruges som ideer til udfordringer, og vælges som aktiviteter til mærket.

Følger du materialet fra start til slut, og har spejderen aktivt arbejdet med og gjort fremskridt inden for mærkets mål, så er mærket taget. 

Kom godt i gang

Det store spørgsmål nu kan være, hvordan du får forvandlet det, der på papiret lyder kanonspændende, til et rigtig godt og lærerigt spejdermøde?

Mærkeluppen vil klart opfordre dig til at give dig i kast med nogle af de planlægningsværktøjer, som Paletten giver mulighed for. Spejderarbejdet skal give mening, og derfor er det vigtigt, at man finder de værktøjer, som virker for en selv.

Husk der er er hjælp at hente i KFUM-Spejdernes Aktivitetsdatabase. Den er nemlig propfuld af fede aktiviteter, som du kan bruge til mærkerne. Find Aktivitetsdatabasen her.