Foto: Johny Kristensen

Svanemærkeprojektet er et partnerskab mellem KFUM-Spejderne i Danmark og Miljømærkning Danmark. Projektets formål er at øge spejdernes kendskab til Svanemærket.

Samarbejdet omfatter et aktivitetshæfte samt et stofmærke udviklet til spejdere i alderen 8 - 14 år. Mærket til ulve, juniorer og trop skal lære spejderne om den unikke livscyklustankegang, Svanemærket er baseret på.

Livscyklustankegangen handler om at vurdere et produkts miljøbelastning i hele dets liv. Derfor er der krav til, hvilke materialer der må bruges i svanemærkede produkter. Eksempelvis skal materialerne kunne genbruges, og produkterne skal produceres ved reduceret brug af energi og ressourcer.

Med projektet får op til 12.000 spejdere et kvalificeret kendskab til Svanemærket, når de i fællesskab arbejder med aktivitetshæftet til de ugentlige spejdermøder.

Materialet skal med en legende tilgang lære spejderne om, hvorfor og hvordan produkter og services kan svanemærkes. Det klæder spejderne på til at tage ansvar og gøre en positiv forskel for miljøet.

Mærker og aktivitetshæfter kan bestilles gratis hos 55nord.

Svanemærket

 

Svanemærket er det officielle miljømærke i Danmark og resten af Norden. Mærket gør det enkelt for dig at vælge blandt de miljømæssigt bedste produkter. Målet med Svanemærket er at mindske forbrugets samlede miljøbelastning, og derfor er kravene til miljømærkede produkter baseret på en vurdering af hele produktets livscyklus og de miljøproblemer der opstår undervejs - til gavn for mennesker, miljø og jordens ressourcer.

Bedre for miljøet. Bedre for dig.

Læs mere om Svanemærket

Bestil mærke og hæfte

Hos 55nord kan du gratis bestille svanemærke og aktivitetshæftet

Bestil svanemærke og aktivitetshæfte

Spørgsmål?

Har du spørgsmål til projektet, kan du kontakte Jakob Frost på jakobfrost@kfumspejderne.dk.