Foto: Tanja Bundgaard

 

I samarbejdet mellem jem & fix og KFUM-Spejderne i Danmark ønsker vi at gøre noget sammen. Med 124 jem & fix-butikker og mere end 450 KFUM-Spejdergrupper kan vi sammen bygge samfund - helt lokalt. Formålet med samarbejdet er at skabe de bedste rammer for kreative og meningsfulde aktiviteter for børn og unge, og deres familier.

I samarbejdet ønsker vi at gøre op med de færdigpakkede tilbud og i stedet give det enkelte barn muligheden for at lære, hvordan man gør det selv. KFUM-Spejderne tror på learning by doing, og vi ønsker derfor at give endnu flere børn og unge muligheden for at skabe noget med deres egne hænder. Hos jem & fix er skabertrang og gør det selv-kulturen også vigtige parametre, og ved at være lokalt til stede, gør vi det nemmere for folk at gøre det selv.

Fællesskab, frivillighed og familieliv

Samarbejdet mellem KFUM-Spejderne og jem & fix bygger i høj grad på fælles værdier, hvor fællesskabet i lokalsamfundet, frivillighed og familieliv med unge, robuste mennesker er i fokus. Disse fælles værdier skal sikre, at der i lokalsamfundene i Danmark bliver tænkt kreativt, bygget nyt og fixet eksisterende projekter.

Frivilligheden kommer til udtryk, når spejdergrupper rundt om i landet inviterer lokalsamfundet ind med åbne arme og byder velkommen til spændende og udfordrende aktiviteter i samarbejde med jem & fix.

KFUM-Spejderne bidrager med børn og unge i hele landet, der er handlekraftige, selvstændige og kreative. jem & fix bidrager med byggematerialer af høj kvalitet og et ønske om at støtte op om gør-det-selv-kulturen, der blandt andet er til stede i spejderverdenen.

Skaberlyst og samfundsansvar

Skaberlyst er grundtanken i projektet med jem & fix og skal sørge for, at spejdere får lyst og mulighed for at engagere sig i lokalsamfundet og gøre en forskel.

Michael Seeberg, daværende formand for KFUM-Spejderne i Danmark, fortæller: “KFUM-Spejderne udvikler børn og unge til at indgå i værdifulde fællesskaber og tage samfundsansvar. Vi lærer børn og unge at tage vare på sig selv, hinanden og naturen. Det er udgangspunktet for alle vores aktiviteter, uanset om vi bygger rutsjebane eller tager på spejderløb”.

“Vi leverer materialer af høj kvalitet til ‘gør det selv’-byggeprojekter, og spejderne er fantastisk kreative og gode til at skabe robuste byggeprojekter. Sammen kan vi inspirere familier til at bygge selv”, siger Claus Petersen CEO i jem & fix.

Succesfulde Sankthans-arrangementer

Siden 2016 har jem & fix og KFUM-Spejderne afholdt kreative, inspirerende og succesfulde Sankthans-arrangementer med lokalsamfund rundt om i Danmark. I løbet af arrangementerne bliver der hygget om bålet, bygget et gør-det-selv-produkt og lavet eksempelvis snobrød eller andre sjove spejderaktiviteter.

Hvert år aktiveres omkring 150 frivillige spejderledere, der er med til at få arrangementet på benene. Cirka 40 spejdergrupper deltager og det vil sige, at der hvert år er omkring 4000 spejdere og borgere,  der stimler sammen foran de lokale bål og har en skøn aften, hvor skaberlyst og fællesskab er i fokus.

Læs her, hvordan det foregik i 2020, hvor 20 grupper deltog, trods et år med corona. Der blev lavet goodiebags, så de deltagende kunne lave en Byg selv-figur derhjemme.

Vær med i fællesskabet

Vil du være med til at bygge fede gør-det-selv-projekter i din spejdergruppe eller derhjemme? Læs mere om KFUM-Spejdernes Gør Det Selv-mærke lige her og find din skaberlyst frem.

Har du spørgsmål, eller vil du vide mere om KFUM-Spejdernes samarbejde med jem & fix, kan du skrive til projektmedarbejder Magnus Bonde Pedersen på magnusbonde@kfumspejderne.dk 

Om jem & fix

 

jem & fix A/S er en dansk kæde af lavpris byggemarkeder. Kæden beskæftiger ca. 2.300 ansatte. Butikkerne er fordelt ud over hele landet, og i løbet af foråret 2015 rundede jem & fix butik nummer 100 og tæller i dag 124 butikker i Danmark, 51 butikker i Sverige, og 8 butikker i Norge. I 2019 blev jem & fix af pris- og forbrugertjenesten pricerunner.dk kåret til Danmarks billigste byggemarked for syvende år i træk.

Du kan læse mere om samarbejdet på jem & fix' hjemmeside her.

Gør det selv-mærke

Aktivitetsmaterialet bygger på jem og fix’ og KFUM-Spejderne i Danmarks værdier om ansvarlighed og fællesskab.

Gør det selv-videoer

KFUM-Spejderne i Danmark og jem & fix er gået sammen om at lave en række Gør det selv-videoer. Videoerne og byggeprojekterne sætter fokus på naturen omkring os samt udvikler børn og unges byggefærdigheder og samarbejdsevner.

Nyheder fra jem & fix

Aktiviteter fra jem & fix