Foto: Lisbeth Simonsen

Aktivitetshæfte med fokus på klima og miljø

Håb til handling aktivitetshæftet lægger op til, at spejderne personligt og i fællesskab med andre lærer at handle på klimaforandringerne. Gennem aktiviteterne lærer spejderne at tage globalt ansvar og få inspiration til lokal handling for at løse udfordringerne. Hæftet bygger på tanken om næstekærlighed, omtanken for skaberværket samt et fællesskab med hinanden og naturen.

Hæftet er målrettet junior og tropsspejdere, men kan også bruges af andre enheder.

Gratis mærke til alle spejdere

Alle aktiviteterne er fuldt beskrevet og klar til at tage fat på. Prøv blandt andet at lave vindhejseværk, hvor energien til at kunne dreje hejseværket rundt, kommer fra vinden, lav en bordskåner ud af gamle kaspler eller plant et håbs træ og nedskriv jeres ønsker for fremtiden. Når I har gennemført aktiviteterne, kan I få et mærke til uniformen. 

Mærket og yderligere hæfter kan bestilles hos 55 Nord, hvilket er gratis, når portoen er betalt. I kan også finde hæftet digitalt ude til højre. Der er sendt et aktivitetshæfte og et eksemplar af mærket ud til grupperne sammen med korpsudsendelsen i maj/juni 2019.

Håb til handling aktivitetshæfte

Håb til handling aktivitetshæfte er fyldt med aktiviteter, der omhandler klima og miljø og hvordan spejderne kan tage et globalt ansvar. Flere af aktiviteterne er også oplagte at lave i samarbejde med kirken.

pdf imageDownload

Nyt aktivitetshæfte med fokus på klima- og miljøproblemer

Mærker og hæfter kan bestilles hos 55°Nord