Det bedste sted at være frivillig

Glade ledere er ledere i længere tid. Det giver derfor også rigtig god mening, at passe på lederne i gruppen og styrke deres trivsel. For ikke nok med, at de bliver hængende i længere tid, så vil glade ledere også være mere engagerede, lave bedre spejderarbejde, investere mere tid og være mere motiverede. Ved at sætte trivsel på dagsordenen i gruppen, vil I altså kunne sikre en høj kvalitet i spejderarbejdet og forebygge pludselig og akut ledermangel. Og så vil I gøre det mere attraktivt for nye at komme med ind i gruppen. Trivsel er altså en investering og et middel til at fastholde de nuværende ledere og samtidig få flere nye ledere med. 

Hvordan kan vores gruppe arbejde med trivsel? 

Vil I også gerne være med til at sætte trivsel på dagsordenen i jeres gruppe og dermed løfte kvaliteten og glæden i at være spejderleder? Så kan I f.eks.: 

  • Downloade hæftet 'Vores Trivsel' og tage det med på ledermøde. Sæt trivsel på dagsordenen og tal om, hvad der går godt i gruppen og hvad der går mindre godt. Brug i den forbindelse hæftet til at løse nogle af de udfordringer, I står overfor eller bliv inspireret til nye måder at rekruttere ledere på samt passe på de eksisterende.
  • Sætte en time af på jeres næste ledermøde og benyt et par af Samtale-kortene som også kan downloades her på siden.

Sæt fokus på ledernes trivsel og bliv en stærkere gruppe 

Det er ikke kun den enkelte leder, som bliver gladere og mere engageret, når han/hun trives. Når lederne trives, vil også gruppens fællesskab blive styrket og ledernes motivation for at løse konflikter og udfordringer vil være højere. Ved at styrke trivslen vil I få en stærkere gruppe og et stærkere fællesskab. 

Konsulentteamet er altid klar med gode råd eller sparring.

Hvis I som gruppe har interesse i at sætte ekstra fokus på trivsel i gruppen, så kontakt en af udviklingskonsulenterne. De er altid klar til at hjælpe. Læs mere her: kfumspejderne.dk/vaerktoejer/brug-konsulenterne/

Kontakt

I er meget velkomne til at stille uddybende spørgsmål til:

Projektleder Thomas Olsen
Telefon 2222 9422
thomas@kfumspejderne.dk

Udviklingskonsulent Kristian Rostgaard
Telefon 2222 9421
kristian@kfumspejderne.dk 

Projektmedarbejder Trine Holbæk Mark
Telefon 2345 0602
Trine@kfumspejderne.dk

Distriktchef Rie Janken
Frivillig
riejanken@gmail.com

Distriktchef Else-Marie Nielsen 
Frivillig 
elsemarie74@gmail.com

Samtalekort

Samtalekortene er et redskab I kan bruge til at afstemme jeres forventninger til hinanden og til jeres lederfællesskab.Print kortene her og klip dem ud. Sæt jer i en samlet gruppe eller i små og diskuter spørgsmålene, så forventningerne er afstemt og der ikke sker misforståelser.

Download samtalekortene her

Vores Trivsel

I hæftet ’Vores Trivsel’ kan I finde redskaber og øvelser til at gruppen kan arbejde med trivsel blandt lederne. 

Download hæftet her

Rekrutteringsplakat

Dette er et værktøj, som kan hjælpe jer med at få overblik over, hvem der kan være potentielle nye ledere til jeres gruppe samt inspirere til, hvordan I kan invitere de potentielle ledere ind i gruppen.

Download plakaten her

"Hvorfor-øvelsen"

Øvelsen handler om at kunne formidle, hvorfor i som spejdergruppe laver spejderarbejde, og ikke kun hvad i laver eller hvordan i laver det.

Download "hvorfor"-cirklen her

Opgaveliste til forældre

Opgavelisten er et opslag, som I kan lave til forældrene over de opgaver, som skal ordnes i spejdergruppen eller i hytten.

Download opgavelisten her