Foto: Johny Kristensen

Når du går i 9. klasse, og frem til du er 17 år, er du senior.

Når man bliver senior får man ansvaret for at afholde sine egne møder med hjælp fra lederne. Hos seniorerne bliver der sat store forventninger og rykket grænser. 

I nogen grupper har seniorerne sine egne projekter, som de selv står for. Det kan f.eks. være at kulsøpionere et 10 meter højt tårn.

Når man er senior, er man inddelt i patruljer, hvor der er en patruljeleder, der har det overordnet ansvar for arbejdet, mens at der er en patruljeassistent, der hjælper til.

Vi har samlet informationer for nye seniorspejdere i en folder. Du kan læse med her

Er du ny leder?

Når man er blevet senior, kan man godt lede efter nye udfordringer. Man er blevet så gammel, at man kan hjælpe til som leder i en af enhederne i gruppen. Hvis du har valgt, at tage dette ansvar kan du her læse om at være ny leder.

Klar på kursus?

Som seniorspejder er du blevet så gammel at du næsten kan komme på alle kursus. Der er alt lige fra det rolige Roland 2 til det vilde Diamant Extrem. Du kan i kalenderen finde dit næste kursus, og tilmelde dig.

Australien udveksling (SISEP)

The Scout International Student Exchange Programme (SISEP) er et internationalt 

samarbejde med spejderkorpset i Australien, der har til formål at give danske og australske spejdere 

mulighed for at få en enestående international oplevelse gennem et ophold hos en udenlandsk familie. 

Udvekslingen foregår i sommerferien og er for spejdere mellem 15 og 17 ½ år.

Spejder-Rejser

Spejder-Rejser er ejet af KFUM-Spejderne i Danmark og arrangerer ture. Spejder-Rejser er et tilbud til dig, der gerne vil ud i verden på spejdermanér. Hver tur planlægges, så du både oplever stedets kultur og natur og får lejlighed til at mødes med spejdere i udlandet. Du kan se i kalenderen, hvornår Spejder-rejser tager afsted næste gang.