Foto: Pernille Bille Tvedt

Giv et år-spejder

Hvad er en giv et år-spejder?
KFUM-Spejderne ansætter hvert år fire giv et år-spejdere – også kaldet GEÅ-spejdere. KFUM-Spejderne ønsker at give unge mellem 18 og 24 år mulighed for at sætte deres egen udvikling i centrum i en delvis velkendt spejderramme, samt at give dem mulighed for at være med til at udvikle og skabe værdi i KFUM-Spejderne - nu og forhåbentligt i fremtiden.

En GEÅ-stilling kan være et springbræt til at lave spændende og udviklende spejderarbejde i det videre spejderliv - også efter ansættelsen. Flere begynder efter et års ansættelse som GEÅ-spejder på en videregående uddannelse eller i et andet job.

Stillingerne kan give et indblik i, hvordan det er på arbejdsmarkedet, og dermed ”ruste” de unge til deres videre valg. Derudover kan GEÅ-stillingen skrives på CV’et og give et forspring ved jobsøgning.

Udviklingen som GEÅ-spejder tager udgangspunkt i konkrete opgaver, som bliver løst med udgangspunkt på Houens Odde Spejdercenter eller Spejdercenter CPH. Samtidig har GEÅ-spejderen også selv indflydelse på, hvad året skal bruges til. Dette sker gennem eget projekt, løbende vejledning, tilknytning til en spejdergruppe samt løsningen af faste opgaver.

Det praktiske

Som GEÅ-spejder er man ansat et år i en spejderramme, hvor man i løbet af en arbejdsuge løser en række beskrevne opgaver. Som GEÅ-spejder bor man på henholdsvis Houens Odde Spejdercenter i fællesskab med den anden GEÅ og centerets udenlandske volontører eller på Spejdercenter CPH sammen med sin GEÅ-kollega.

Som GEÅ-spejder får man udbetalt 3000 kroner samt kost og logi.

GEÅ-spejderne dækker fire arbejdsområder, du kan se nedenfor. Hvert arbejdsområde er beskrevet yderligere i boksen til højre.

På Spejdercenter CPH

  • GEÅ-kommunikation
  • GEÅ-CPH og udvikling

På Houens Odde Spejdercenter

  • GEÅ-outdoor
  • GEÅ-aktivitet & udvikling

Vigtige datoer

Stillingsopslagene bliver offentliggjort i januar måned.

Der er ansøgningsfrist i marts måned. 

Ansættelsesperioden er fra august til juni.

Kontakt

Hvis du har nogle spørgsmål omkring GEÅ, kan du kontakte vejlederne her:

GEÅ-vejleder, Spejdercenter CPH

Jakob Frost

+45 2222 9477

jakobfrost@kfumspejderne.dk

 GEÅ-vejleder, Houens Odde Spejdercenter

Sus Lynge Dahl

+45 2222 9423

sus@kfumspejderne.dk