Foto: Christian Blom-Bloch
10-06-2021
I august 2021 afholdes WOSMs (World Organization of the Scout Movement) verdenskonference nummer 42 og World Scout Youth Forum nummer 14. Læs her, hvordan du kommer med.

Vil du repræsentere KFUM-Spejderne til WOSMs verdenskonference?

Af Richard Bjerregaard, Styregruppen for Internationale Aktiviteter

Verdenskonferencen er en generalforsamling for alle medlemsorganisationer i WOSM, hvor vi diskuterer de temaer, der er vigtige for spejdere, vælger en ny verdenskomité, udveksler erfaringer, får nye venskaber og meget, meget mere. På verdenskonferencen deltager over 2.000 spejdere fra hele verden.

Du kan komme med

KFUM-Spejderne i Danmark søger en ungdomsdelegeret til at repræsentere vores korps. Som ungdomsdelegeret deltager du i både verdenskonferencen og i World Scout Youth Forum (WSYF), som er en ungdomskonference der ligger forud for verdenskonferencen. Her er der rig mulighed for at lære om WOSMs struktur, deres måde at arbejde på og gøre de unges stemmer hørt på verdensplan. Samtidig får du en masse venner fra hele verden. På WSYF deltager mellem 200-300 unge mennesker i alderen 18-25 år.

Om den danske delegation

I WOSM kan man kun være én medlemsorganisation pr. land. Derfor er Danmark repræsenteret gennem en paraplyorganisation, der hedder the Danish Scout Council. Med i denne organisation er både KFUM-Spejderne, Det Danske Spejderkorps, Baptistspejderne, Dansk Spejderkorps Sydslesvig og Færøernes spejdere. Det betyder altså, at vi deltager sammen, bor sammen og arbejder sammen på konferencen.

Konferencen er rykket fra sidste år, og kommer i år til at foregå online. Den danske delegation deltager samlet ved at mødes fysisk i alle dagene et sted i Danmark. Der vil altså stadig være rig mulighed for at få venner på tværs af verden, deltage i spændende debatter og oplæg og opleve den gode konferencestemning.

Vi forventer

Når vi deltager på konferencer, er det vigtigt, at vi arbejder godt sammen. Det tager tid at sætte sig ind i den komplekse struktur og måden, vi arbejder på, når vi arbejder med WOSM. Det er derfor vigtigt, at du kan binde dig til at deltage aktivt under konferencen, men også kan binde dig til at løse nogle opgaver både før, under og efter konferencen. Der vil være 2-3 formøder i månederne op til konferencen, samt lidt hjemmearbejde. Vi er på udkig efter en, der:

  • Er nysgerrig på internationalt spejderarbejde.
  • Kan kommunikere godt på engelsk – både mundtligt og skriftligt.
  • Har lyst til at lægge nogle timer i projektet.
  • Er energisk og eventyrlysten.

Lyder det som noget for dig? Så send en ansøgning til Richard Bjerregaard på richard@bjerregaard.net senest d. 1. juli 2021. Så kan du blive en af KFUM-Spejderne i Danmarks tre repræsentanter.

Praktisk om konferencen

  • World Scout Youth Forum afholdes online, med fælles deltagelse fra et sted i Danmark. Det foregår fra d. 18. til 22. august 2021.
  • World Scout Conference afholdes online, med fælles deltagelse fra et sted i Danmark. Det foregår fra d. 25. til 29. august 2021.
  • Det forventes, at du er en del af konferencen alle dagene og kan deltage fysisk på stedet vi samles.
  • Alle udgifter inkl. transport dækkes af korpset.

 

Om world Scout Conference

I år er det 42. gang, at World Scout Conference afholdes. Til konferencen samles over 150 lande for at skabe fremtidens WOSM.

I dagene op til verdenskonferencen afholdes det 14. World Scout Youth Forum, som udvikler unge spejdere og involverer dem i de store beslutninger i spejderverden.

Er du mellem 18 og 25 år og synes, det lyder spændende? Så skal du overveje at ansøge om at blive KFUM-Spejdernes ungdomsdelegeret. 

Hvis du vil vide mere om dette års verdenskonference og WSYF,

kan du læse mere her