06-10-2020
Rachel og Frederik viser dig, hvordan du kan bygge dit helt eget drivhus til krydderurter og tomatplanter. Drivhuset kan hænge på f.eks. husmuren. Se Gør det selv-videoen her.

Videoguide: Byg dit eget drivhus

Af Mia Stenberg, projektmedarbejder

KFUM-Spejderne i Danmark og jem & fix er gået sammen om at lave en række Gør det selv-videoer. Videoerne og byggeprojekterne sætter fokus på naturen omkring os samt udvikler børn og unges byggefærdigheder og samarbejdsevner. 

Fordi der både skal hamres, skrues, saves og slibes kan både små og store være med til dette byggeprojekt. Hvis der ønskes en mindre svær byggeopgave, kan en voksen med fordel save træet og plexiglasset ud på forhånd.

Følg med i planternes udvikling og høst året rundt

I et drivhus kan du dyrke og plukke krydderurter og grøntsager hele året rundt. En sydvendt væg opsamler nemlig solens varme, og hvis du placerer dit drivhus her, har du et lille effektivt væksthus. 

Drivhuset er ideelt til mindre tomatsorter, krydderurter og chili.

Du kan også lægge drivhuset over dine grøntsager og krydderurter, der er plantet direkte i jorden, og på den måde kan drivhuset fungere som en mistbænk. En mistbænk kan gøre, at jorden derunder bliver lunere af solens varme. Det giver mulighed for blandt andet at krydderurter kan overleve de kolde temperaturer, der kan komme i vinterhalvåret.

Find flere byggeprojekter

Har du en skaber i maven og lyst til at bygge mere kan du finde endnu mere materiale her. Har du spørgsmål vedrørende videoen eller vil du gerne vide mere om samarbejdet med jem & fix kan du læse mere her eller kontakte projektmedarbejder, Mia Stenberg, på mia@kfumspejderne.dk.

Byggevejledning

Foto: Steen Eriksen

Nyheder fra jem & fix-projektet

Aktiviteter fra jem & fix-projektet