04-04-2022
Tilmeldingen er nu åben for, at jeres spejdergruppe kan være med Naturløbsarrangement til Sankt Hans og Naturens Uge i forbindelse med jem & fix-projektet. Læs mere her.

Vær med til at afholde Naturløb igennem jem & fix projektet

Nu kan I melde jeres gruppe til Naturløbet - både til arrangementet til Sankt Hans den 23. juni 2022 og til Naturens Uge den 4. september 2022. Ved at invitere familier til jeres arrangement, kan I få skabt synlighed i det lokale, sprede jeres gode budskab om frivillighed, natur og alt det andet spejder står for - og derigennem skabe mulighed for at få nye medlemmer til gruppen. Præcis som det skete for mange af de deltagende spejdergrupper i 2021.

Naturløb - hvad er det?

KFUM-Spejderne i Danmark og jem & fix har et ønske om at få så mange danskere ud i naturen som overhovedet muligt. For at gøre det hele lidt sjovere, har partnerskabet lavet et løb - et ‘naturløb’ - og I kan hjælpe os med at få danskerne ud i naturen.

Naturløbet består af 10 poster, som er lavet på forhånd, hvortil I som gruppe skal vælge en rute i jeres lokalområde, hvor posterne kan stå, og de lokale kan tage forbi. Posterne vil selvfølgelig variere imellem de to løb, der bliver afholdt hen over 2022. Derudover vil løbet blive startet med et kick-off arrangement afholdt af hver af de deltagende spejdergrupper, hvorefter Naturløbet vil stå fremme i en måned, for at alle kan få en chance for at komme ud og prøve løbet af.

Vi har forsøgt at gøre det så nemt at være med som muligt. Det eneste, det kræver, er at kunne afholde kick-off event på de givende datoer, finde en ruten, sætte pæle op med de forskellige poster og gøre klar til kick-off arrangementet. Vi hjælper med at gøre opmærksomme på arrangementet. Blandt andet ved at sende facebook-opslag og nyheder til den lokale avis, som I kan bruge.

Goodiebags

Som en ekstra oplevelse vil de besøgende kunne tage en goodiebag med sig. Den vil komme til at indeholde materialer, der betales af jem & fix, til en skovtrold samt trykt materiale fra KFUM-Spejderne og generelt om løbet. I vil derfor få mulighed for at få synlighed i nærområdet, og derigennem kunne rekruttere nye ledere og få flere spejdere.

Herigennem kan I også lære jeres spejdere at arbejde med forskelligt slags værktøj, og I kan få arbejdet på teamworket i patruljen eller enheden.

Tilmeld gruppen

Er du og gruppen interesseret i at deltage i enten Sankt Hans Naturløbet eller til Naturens Uge eller begge to, kan I tilmeldes ved at sende en mail til magnusbonde@kfumspejderne.dk med gruppens navn samt kontaktoplysninger (navn, mail og telefonnummer) på den I ønsker, der skal stå for kontakten - heriblandt indsende praktiske oplysninger senere i forløbet til KFUM-Spejderne.

Tilmelding skal ske senest den 8. maj 2022.

Om jem & fix-projektet

Under sloganet “sammen bygger vi lokalsamfund” samarbejder KFUM-Spejderne og jem & fix om at gå imod alle de færdigpakkede tilbud i denne verden og i stedet give det enkelte barn mulighed for at lære, hvordan man gør-det-selv. Som spejdere tror vi på learning by doing og ønsker derfor at give muligheden for, at flere børn og unge får en oplevelse af at kunne skabe noget med deres egne hænder.

Læs mere om jem & fix-projektet her.