Illustration: Anne-Marie Krogh
02-04-2020
Vi gentager successen og sender mandag den 6. april trivselsundersøgelse til alle ledere. Læs med her, hvorfor det er vigtigt, at du svarer.

Trivselsundersøgelse på vej til alle ledere

Af Trine Holbæk Mark, projektmedarbejder Det bedste sted

Hos KFUM-Spejderne vil vi gerne sætte fokus på ledernes trivsel, fordi vi ønsker, at hver eneste spejdergruppe skal være "Det Bedste Sted - at være frivillig". Derfor gentager vi succesen fra sidste år og udsender mandag den 6. april en trivselsundersøgelse til alle ledere.

Derfor skal du besvare undersøgelsen

Det er vigtigt, at du besvarer spørgeskemaet. Så er du med til at give et billede af, hvordan du synes det er at være leder i gruppen. Med dine svar er du samtidig med til at tegne et billede af, hvordan det generelt går i gruppen og give indblik i det, der fungerer godt, og det, der fungerer mindre godt i gruppen.

Det er værdifuld viden for gruppebestyrelsen og gruppelederen.

10 minutter der gør en forskel

Det tager kun 10 minutter at svare på undersøgelsen, som bliver sendt direkte til din mail. Dine svar er naturligvis helt anonyme, så du kan svare ærligt.

I undersøgelsen bliver du spurgt til gruppens lederrekruttering, travlhed, ansvarsfordeling, forventninger til hinanden, fællesskabet og konflikthåndtering. Emner som gruppelederen og gruppebestyrelsen kan arbejde med for at gøre gruppen til det bedste sted at være frivillig.

Fristen for at udfylde er mandag d. 11 maj.

Hjælp de andre ledere i gruppen, til at få svaret

Hvis vi modtager under tre besvarelser fra din gruppe, vil vi ikke kunne lave en trivselsrapport til jer. Trivselsrapporten indeholder det samlede billede af, hvordan det går i gruppen. Så hjælp hinanden og tag fat i de andre ledere fra gruppen og støt dem i at få svaret på undersøgelsen.

Du kan eksempelvis lave et indlæg på gruppens facebookside eller sende en sms til de andre. Jo flere svar vi modtager fra gruppen, desto bedre rapport vil gruppen modtage.

Flemming Gruppe fik gravet et spadestik dybere

Flemming Gruppe er en af de mange grupper som i 2019 modtog en trivselsrapport og som på en lederdag gennemgik og arbejdede med rapporten. Gruppeleder Søren fortæller:

- Kort sagt så har Flemming Gruppes deltagelse i trivsel-arbejdet åbnet for gode snakke, hvor vi lige får gravet et spadestik dybere hos hinanden ud fra ønsket om at forstå, hvad vores incitamenter for at være spejderledere er, hvordan vi kan gøre spejderarbejdet bedre for flere og ikke mindst hvordan vi lærer at forstå hinanden bedre og give feedback til hinanden.

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål til undersøgelsen, kan du kontakte projektmedarbejder Trine Holbæk Mark på trine@kfumspejderne.dk.

Vi håber, at du vil fortælle om, hvordan det er at være leder for dig og hjælpe de andre ledere i din gruppe til også at få svaret. Så gør du dit til, at gruppen kan starte den gode snak og styrke det, der fungerer godt, og sætte fokus på det, der fungerer mindre godt.