Foto: Pernille Bille Tvedt (billede t.v.) og Frederik Dahl Kehlet (billede t.h.)
04-01-2022
I løbet af 2021 udsendte kommunikationsteamet nyheder på mail, hjemmeside og sociale medier. Her er de 10 artikler som blev læst flest gange.

Top 10: Disse artikler var de mest læste i 2021

Der er ikke nogen tvivl om 2021 har været et år i coronaens tegn. Det er i hvertfald konklusionen, hvis man kigger på listen over de mest læste artikler her på kfumspejderne.dk i 2021. Faktisk handler hele 7 af de 10 mest læste artikler i større eller mindre grad om corona, og hvordan grupperne har skulle forholde sig til forskellige restriktioner og situationer. Derudover handler to af artiklerne om den kommende Spejdernes Lejr 2022 i Hedeland og en enkelt om Medlemsservice.

Og netop den fordeling af temaer overrasker ikke. Det har været nogle af de helt store temaer i 2021, der har fyldt for grupperne. Med først og fremmest corona som gruppe- og enhedsledere skulle finde hoved og hale i, med mange og skiftende restriktioner og retningslinjer. Men også forberedelserne og informationer om denne sommers Spejdernes Lejr har været vigtigt for grupperne at følge med i, ligesom Medlemsservice, som fik en stor opdatering i efteråret, har trukket mange læsere til.

Førstepladsen som den mest læste nyhed tager artiklen 'Spejderaktiviteter åbner op igen'. Denne glade og positive nyhed kom efter en lang vinter med nedlukning og hjemmespejder først på året. Og det skabte altså begejstring og trafik på hjemmesiden, at spejderarbejdet atter kunne fortsætte fysisk i de stærkefællesskaber rundt om i de danske spejderhytter.

Stor interresse for 'Ugens gode historie'

2021 var også året hvor konceptet 'Ugens gode historie' blev et fast element i nyhedsbrevet. Her blev de gode historier ude fra spejderdanmark fortalt, og blandt andet kunne man læse om Sevel gruppe som solgte 800 julekalendre på 24 timer, Slotsgruppens første bæverenhed der blev fyldt med det samme, de gode historier fra ungdomskurserne i efterårsferien og hvordan Rinkenæs gruppe har etableret en handicapvenlig shelterplads. De to sidstnævnte har også haft mange læsere som henholdvis nummer 22 og 30 på listen over de mest læste artikler i årets løb. 

Men det har især været på de sociale medier, at interessen for de gode historier har været. Det er nemlig de historier, som har fået flest af jer til at dele, kommentere og engagere andre spejdere men også KFUM-Spejdernes samarbejdspartnere og interessenter. De gode historier har I delt vidt og bredt, og især historien om, at 'Alle har ret til et fedt udeliv' i de handicapvenlige sheltere i Rinkenæs, er gået Facebook rundt, og har nået over 80.000 brugere! 

Se hele listen over Top 10 her

1. 'Spejderaktiviteter åbner op igen' (udgivet 25. februar 2021)
2. 'Opdaterede retningslinjer pr. 21. april 2021' (udgivet 20. april 2021)
3. 'Distriksturnering på trods af corona' (udgivet 25. marts 2021)
4. 'Forventet lejrpladsleje for Spejdernes Lejr 2022' (udgivet 08. oktober 2021)
5. 'Webinar om retningslinjer efter 1. marts 2021' *
6. 'Infopakke 2 fra Spejdernes Lejr 2022 er ankommet' (udgivet 21. semptember 2021)
7. 'Bliv klogere på gruppens generalforsamling' (udgivet 14. januar 2021)
8. 'Lempelser af corona-restriktioner' (udgivet 10. juni 2021)
9. 'Kom til webinar om Medlemsservice' *
10. 'Kontingenter under coronakrisen' (udgivet 25. februar 2021)

*Artiklerne om de to webinar fremgår ikke længere af hjemmesiden, da de er afholdt.

Gennemgangen er lavet udfra besøgene på hjemmesiden i perioden 1. januar 2021 til 31. december 2021. 

Er man ikke tilmeldt KFUM-Spejdernes nyhedsbrev, som udkommer hver torsdag i de ulige uger sprængfyldt med inspiration, nyttige informationer og gode historier fra spejderlivet, så kan man tilmelde sin mailadresse nederst på forsiden.