Foto: Friluftsrådet
15-09-2020
Et nyt stofmærke og aktivitetshæfte fra Friluftsrådet giver inspiration til at prøve de 12 udvalgte naturoplevelser i Børnenes Naturkanon. Målet er flere børn i naturen – også ikke-spejdere.

Tag mærket NaturFan

Byg en hule, leg med vand og tænd et bål - alle aktiviteter, som er naturlige og gode aktiviteter for børn i naturen. Desværre får et flertal af børn aldrig helt basale oplevelser i naturen, og det vil Friluftsrådet lave om på gennem projektet Børn Gror i Natur. Som et led i det udkommer Friluftsrådet med et hæfte med 12 aktiviteter og et tilhørende mærke, der tager udgangspunkt i den kanon for naturoplevelser, der er kommet ud af projektet. Hæftet kan bruges af alle børn fra 5-16 år.

Hvilke naturoplevelser skatter I i gruppen?

NaturFan-mærket er en oplagt mulighed for at snakke med gruppen om, hvilke naturaktiviteter, I synes er must-haves som barn, hvilke aktiviteter, der har formet jeres forhold til naturen, og hvad der egentligt er så fedt ved det, skriver Friluftsrådet om materialet:

- NaturFan-mærket er en ramme om nogle klassiske aktiviteter og en mulighed for prøve oplevelserne i Børnenes Naturkanon sammen med grupper af børn. For ledere, der er vant til at lave friluftsliv med børn er det ikke raketvidenskab, men der er ikke desto mindre rigtig mange børn, der ikke har prøvet de helt basale ting i naturen, siger Astrid Bjørg Mortensen, kommunikationschef i Friluftsrådet.

Giver mulighed for fælles forløb

Hæftet består af 12 natur-challenges, som er inddelt i tre aldersgrupper med forskellige sværhedsgrader: 5-9 år; 10-12 år; 13-16 år, men man har også møder til hele spejdergruppen. På den måde kan man lave fælles forløb på tværs af alle grene, uden det kræver det helt store arbejde i ledergruppen.

Med NaturFan-mærket vil Friluftsrådet understrege vigtigheden af, at alle børn får helt basale oplevelser i naturen. Naturoplevelser skal være en fast del af børns opvækst, fordi oplevelser i naturen er lige så vigtige for børns psykiske og fysiske helbred, som sunde madvaner og motion.

 

 

Mærket NaturFan

Det nye mærke fra Friluftsrådet kan købes hos 55Nord. Med mærket følger også aktivitetshæftet.

Køb mærket her