Arkivfoto. Foto: Johny Kristensen
08-05-2020
En aftale for tredje fase af genåbningen af Danmark er klar. Læs her, hvad den betyder for aktiviteter, lejre og spejdermøder.

Større åbning af spejderaktiviteter den 8. juni

Regeringen og Folketingets partier er enige om en aftale for tredje fase af genåbningen af Danmark den 8. juni. Aftalen indeholder gode nyheder for grupper, som glæder sig til at komme i gang igen.

Væsentlige detaljer i aftalen er:

  • Forsamlingsforbuddet hæves til mellem 30 og 50 personer.
  • Sommeraktiviteter for børn og unge.
  • Indendørs foreningsaktiviteter.

Du kan læse hele aftalen her.

Aftalen betyder, at gruppen kan udvide sine aktiviteter fra den 8. juni og forsamles 30-50 personer. Det endelige antal kendes ikke endnu, men meldes ud før 8. juni. Samtidig kan sommerlejre gennemføres, og der bliver åbnet op for indendørs aktiviteter.

Gruppen kan forberede større åbning

De præcise rammer for aktiviteterne kender vi ikke på nuværende tidspunkt, men alle aktiviteter skal stadig ske under hensyntagen til forsamlingsforbuddets maks antal og retningslinjer for afstand og hygiejne. KFUM-Spejderne giver sammen med de øvrige korps og resten af foreningsdanmark sine input til rammerne via Dansk Ungdoms Fællesråd.

Aftalen om tredje fase af genåbningen er betinget af, at epidemien ikke blusser op frem mod den 8. juni.

Men gruppen kan allerede nu begynde at forberede sig på, hvordan spejderarbejdet kan gennemføres, hvis aftalen træder i kraft som forventet den 8. juni.