Foto: Steen Larsen
10-10-2018
Hvis din grupper holder et arrangement i forbindelse med Danmark Spiser Sammen, så har spejderne mulighed for at tage to af Palettens mærker: Stil Skarpt og Trop Op

Stil skarpt på Palettens mærker, når Danmark Spiser Sammen

Stil Skarpt

For at kunne tage mærket Stil Skarpt skal spejderne lære om et aktuelt samfundsemne. Mærket har til formål, at give spejderne en forståelse for baggrunden bag en samfundsmæssig udfordring og arbejde med deres holdninger og handlinger.

Danmark Spiser Sammen giver spejderne mulighed for at tage mærket, fordi arrangementet har fokus på det aktuelle samfundsproblem: Ensomhed. Spejderne vil høre og lære om ensomhed, imens de planlægger et arrangement for hele lokalsamfundet. Spejderne og lokalsamfundet kan sætter fokus på ensomheden sammen.

Du kan læse mere om mærket Stil Skarpt her

Trop Op

Formålet med mærket Trop Op er, at give spejderne en fornemmelse af fællesskabet, der opstår, når man gør noget for andre. Spejderne vil få en fornemmelse af fællesskabet, når de får ansvaret for at planlægge, udføre og evaluere en aktivitet, og

Det er muligt at tage mærket i forbindelse med Danmark Spiser Sammen, når spejderne selv står for arrangementet. Hvis spejderne selv planlægger arrangementet, så udfører de kravene for mærket. De skal nemlig stå for kommunikation og formidlingen af arrangementet til lokalområdet. Under udførelsen af et fællesspisnings-arrangement vil spejderne mærke lokalområdets fællesskab og støtte.

Du kan læse mere om mærket Trop Op her