Foto: Christian Blom Bloch
24-09-2020
Udmelding fra Børne- og undervisningsministeren har skabt forvirring. Men hverken spejdermøder eller lejre skal aflyses.

Spejdermøder og lejre må stadig gennemføres

Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) samt en lang række organisationer sendte i går et brev ud til alle forældre med børn i skolealderen via Aula. I brevet opfordrer ministeren til at man ”bør aflyse eller melde afbud til sociale arrangementer i forbindelse med skole, fritidstilbud og ungdomsuddannelser”.

Men med sociale arrangementer i forbindelse med fritidstilbud menes arrangementer, der foregår udover selve foreningslivet som f.eks. lederhygge og forældremøder. Det betyder, at man gerne må gennemføre det almindelige, ugentlige spejdermøde.

Intet krav om aflysning

Retningslinjerne for sommeraktiviteter i foreningslivet stadig også gælder. Det betyder, at I fortsat har lov til at samles til lejre, camps eller stævner, så længe I overholdet retningslinjerne.

Der er altså intet krav fra myndighederne om at aflyse større aktiviteter som f.eks. lejre. Det er op til arrangøren at vurdere, om aktiviteten kan gennemføres forsvarligt og i overensstemmelse med retningslinjerne.

Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF) har i dag udsendt denne nyhed: Corona-besked til forældre skabet stor forvirring