Foto: Frederik Dahl Kehlet
17-01-2022
Igen i år kan grupperne holde arrangementer til påske, Sankt Hans og Naturens Uge i forbindelse med jem & fix-projektet. Tilmeldingen er nu åben for, at jeres gruppe kan være med.

Skab naturdannelse og lokalværdi: Tilmeld din gruppe til Naturløbet

Efter Naturløbets store succes i 2021, åbner vi nu op for tilmeldingerne til endnu en omgang Naturløb i 2022.

Sidste år var Naturløbet med til at skabe et større samarbejde imellem spejdergrupperne og de lokale skoler, og det samarbejde dannede efterfølgende vejen for nye medlemmer hos de deltagende grupper. Høruphav Gruppe oplevede således at få over 10 nye medlemmer efter ét enkelt afholdt arrangement. Derfor glæder KFUM-Spejderne i samarbejde med jem &fix sig til at afholde arrangementerne igen i år. Der vil være tre forskellige Naturløb, grupperne kan deltage i: Et løb til påske den 10. april, et til Sankt Hans den 24. juni og sidst et til Naturens Uge i september. Man er velkommen til at melde sig til alle tre løb!

Naturløb - hvad er det?

KFUM-Spejderne i Danmark og jem & fix har et fælles om at få så mange danskere ud i naturen som overhovedet muligt. For at gøre det hele lidt sjovere, har vi i partnerskabet lavet et løb - et ‘naturløb’ - og I kan hjælpe os med at få danskerne ud i naturen. 

Naturløbet består af 10 poster, som er lavet på forhånd. Jeres gruppe skal vælge en rute i jeres lokalområde, hvor posterne kan stå, og hvor de lokale kan tage forbi. Posterne til de tre løb, der bliver afholdt i løbet af 2022, vil selvfølgelig variere, så deltagerne ikke møder de samme ved hvert løb. Derudover vil løbet blive startet med et kick-off arrangement afholdt af hver af de deltagende spejdergrupper, hvorefter Naturløbet vil stå fremme i naturen i en måned, for at alle kan få en chance for at komme ud og prøve løbet af.

Vi har forsøgt at gøre det så nemt at være med som muligt. Det eneste, det kræver, er at kunne afholde kick-off event på de givede datoer, finde en rute, sætte pæle op med de forskellige poster og gøre klar til kick-off-arrangementet. Vi hjælper jer med at gøre opmærksomme på arrangementet, idet vi blandt andet sender forslag til facebook-opslag og nyheder, I kan sende til den lokale avis. 

Tilmeld gruppen senest den 21. februar

Er din gruppe interesseret i at deltage i enten påskens Naturløb, Sankt Hans, den til Naturens Uge eller alle tre, kan I tilmeldes ved at sende en mail til magnusbonde@kfumspejderne.dk med gruppens navn samt kontaktoplysninger (navn, mail og telefonnummer) på den I ønsker der skal stå for kontakten - heriblandt indsende praktiske oplysninger senere i forløbet til KFUM-Spejderne.

Tilmelding skal ske senest den 21. februar 2022.

Om jem & fix-projektet

Under sloganet “sammen bygger vi lokalsamfund” samarbejder KFUM-Spejderne og jem & fix om at gå imod de færdigpakkede tilbud og i stedet give det enkelte barn mulighed for at lære, hvordan man gør-det-selv. Som spejdere tror vi på learning by doing og ønsker derfor at give muligheden for, at flere børn og unge får en oplevelse af at kunne skabe noget med deres egne hænder.

Læs mere om jem & fix-projektet her.

KFUM-Spejderne og jem & fix afholdte kick-off arrangement som afslutning på Naturens Uge

Læs om hvordan det gik med Naturløb arrangementet til Naturens Uge.