Jørgen Skov Pihlkjær
10-12-2019
KFUM-Spejderne i Sevel har været på naturpilgrimsvandring som en del af Håb til handling-projektet. Pilgrimsvandringen bød på sjove andagter, refleksioner om naturens betydning samt plantning af æbletræer og æblemeditation. Læs mere her om Sevels oplevelse med naturpilgrimsvandring og hør, hvordan I selv kan tage på naturpilgrimsvandring som en del af Håb til handling-projektet.

Sevel Gruppe rykker klimaet med pilgrimstur og æbletræer

Fortalt af Sevel Gruppe

Vi tog den 22. september på pilgrimsvandring med hele gruppen. Turen gik langs Stubbegård Sø, hvor junior, trop og senior efter en overnatning gik langs østsiden af søen. Herefter mødtes de med bæver og ulve og vi gik sammen langs vestsiden. På den måde sikrede vi, at alle oplevede at de gjorde en indsats. De store gik omkring 20 km, mens de yngste gik 8 km. 

Første stop var ved Stubbe Kloster ruin hvor vi spiste frokost, hørte om klosterets historie og holdt andagt om hr. Gratis (se andagten her). 

Herefter gik turen videre og ved næste stop var det tid til at høre om æblet og få sig et æble til at tænke på, inden vi gik videre. 

Sidste stop var ved en gammel hellig kilde, hvor spejderne hørte om hellige kilder og deres betydning, fik sig lidt ”helligt” vand og styrke sig på og så sang vi (ligesom de andre steder) selvfølgelig sammen. Til sidst nåede vi bestemmelsesstedet, hvor vi sammen plantede to æbletræer – de kan jo lige som os bedst lide at være flere sammen.

En god dag med mulighed for snak om både naturens betydning for os og omvendt og andagt om naturen og gud. Udover naturpilgrimsvandring har Sevel Gruppe også lavet presning af æblesaft og til deres jubilæumsløb lavede de et løb med fokus på naturen og hvordan vi sætter spor - eller ikke sætter spor i den.

Noget for din gruppe?

Ligesom Sevel Gruppe kan du finde inspiration til, hvordan man arrangerer en naturpilgrimsvandring på  spejdernet.dk/haab.

Her finder du også tekst til æblemeditation, forslag til sange og andagter. Udover æblemeditation er der også forslag til andre stop som for eksempel kram et træ eller undersøg dyrelivet.

Det er oplagt at afholde naturpilgrimsvandringen i forbindelse med 2. pinsedag (mandag d. 1. juni 2020), eller hvis der er en friluftsgudstjeneste i jeres område. Måske det er noget, som I kan tage med jer til planlægningsmøde?

Hvis I planlægger at afholde noget, så skriv gerne til projektleder Sus Lynge Dahl sus@kfumspejderne.dk, så kan vi dele historien, om hvordan jeres gruppe rykker på klimaet og miljøet. 

Klima- og miljøaktiviteter med kristne temaer

Som en del af Håb til handling-projektet kan man lave klima- og miljøaktiviteter med kristne temaer enten sammen med kirken, i spejderhytten eller ude i naturen.