Foto: Lisbeth Simonsen
07-05-2018
KFUM-Spejderne søger praktikanter, som har lyst til at arbejde med organisatorisk udvikling hos KFUM-Spejderne. Vi har flere projekter i gang i 2018 og søger både praktikanter til forårs- og efterårssemesteret. Læs mere her.

Praktikant til organisatorisk udvikling hos KFUM-Spejderne

Er du studerende og søger et praktikforløb, hvor du kan være med til at udvikle de organisatoriske rammer for KFUM-Spejdernes spejdergrupper, kunne du være vores kommende praktikant.

KFUM-Spejderne har en vision om at styrke de lokale kraftcentre - spejdergruppen - samt støtte og sparre med dem om deres udvikling. Spejdergruppen er den primære målgruppe for det organisatoriske arbejde, der udgår fra landsorganisationen. Derfor har den enkelte spejdergruppes udvikling høj prioritet. Det kan fx være spejdergrupper, der ønsker at skabe en plan for at ekspandere. Det kan være spejdergrupper, der ønsker at arbejde med fastholdelse af spejderledere. Eller det kan være en helt tredje form for organisatorisk udvikling, spejdergruppen søger.

Dette praktikforløb er en mulighed for dig, der vil afprøve de værktøjer, du har lært på studiet og teste dig selv som facilitator og procesguide blandt engagerede frivillige. Vores indsats løber hele 2018, og vi søger derfor praktikanter til både forår og efterår.

Din profil

Du holder af struktur, men kan også tænke ud af boksen. Du har lyst til at arbejde med udvikling af frivillige spejderledere og de lokale kraftcentre. Du er god til at skabe begejstring og motivation for en vigtig sag. Måske er du i gang med et studie inden for organisation, psykologi eller HR. Men det kan også være, dit studie har en anden sammensætning, som passer til beskrivelsen af arbejdsopgaverne.

Du er:

 • lyttende og empatisk
 • proaktiv og følger op på aftaler
 • i stand til at planlægge dit arbejde selv
 • god til at kommunikere med de frivillige spejderledere
 • en person, der sætter en ære i at levere et flot og gennemarbejdet produkt
 • interesseret i at indgå i det kreative team af projektmedarbejdere og konsulenter, som har deres daglige arbejde på kontoret.

Dine opgaver:

 • Kommunikation med spejdergrupper om deres ønsker og behov
 • Planlægning af procesforløb
 • Facilitering af udviklingsforløb
 • Opfølgning og evalueringer
 • Sikring af organisatorisk læring

Du får kontorplads på Spejdercenter CPH i København (Sjælør). Der vil også være mulighed for at arbejde hjemmefra efter aftale. Vi forventer, at du taler og skriver dansk flydende. Du planlægger selv din arbejdstid, som vil variere fra uge til uge. Du skal regne med, at en del af din arbejdstid ligger uden for normal arbejdstid.

Alle opgaver løses i tæt samarbejde med en af KFUM-Spejdernes udviklingskonsulenter.

Praktikstillingen er på 37 timer ugentligt, men vi er fleksible i.f.t. studiemæssige forpligtelser. Praktikken er ulønnet, og vi forventer, at du kan meritere dit praktikophold og er SU-berettiget under praktikken.

Læs mere om, hvordan det er at være praktikant hos KFUM-Spejderne her.

Send din ansøgning til projektchef Morten Grouleff (morten@kfumspejderne.dk). Vi afholder samtaler løbende. Har du spørgsmål, er du meget velkommen til at ringe til Morten på 22 22 94 25.

Send ansøgning

Send din ansøgning til projektchef Morten Grouleff på morten@kfumspejderne.dk. Vi afholder samtaler løbende. Har du spørgsmål, er du meget velkommen til at ringe til Morten på 22 22 94 25.