Foto: Johny Kristensen
05-07-2022
Store naturoplevelser sover ikke - derfor inviterer en række friluftsforeninger danskere til at tilbringe en nat i naturen.

Oplev en nat i naturen den 27. august

Over halvdelen af danske børn og unge mellem 2 og 15 år har ikke prøvet at sove ude. Mange af dem har heller ikke set på stjernehimlen eller prøvet at lave bål. Det vil projektet Nat i naturen gøre op med - og jeres spejdergruppe kan hjælpe. 

Opret et arrangement

Den 27. august 2022 afholder projektet og dets samarbejdspartnere arrangementer, hvor danskere kan komme ud og opleve naturen efter mørkets frembrud, og det er her, hvor I kan være med. På Nat i naturens hjemmeside kan I oprette et arrangement, hvor I inviterer til aktiviteter i nattens mulm og mørke. Det kan være I vil gå på jagt efter flagermus, fortælle historier omkring bålet eller lede efter stjernebilleder. Når I opretter et arrangement, bliver det vist på kortet, så andre kan finde det og tilmelde sig. Er I ikke sikre på, hvad man kan lave om natten i naturen, kan I finde inspiration på projektets hjemmeside. Jeres aktiviteter må gerne starte om dagen, men skal også foregå om natten. 

I år er projektet en del af Nordisk nat i naturen, hvor de nordiske lande i venskabelig kampånd kæmper om at få flest mulige mennesker ud og begå sig i naturen om natten. Man behøver ikke at oprette eller deltage i et arrangement for at være med. Det vigtigste er at tage initiativet til at komme ud under nattehimlen. 

Fotokonkurrence 

Nat i naturen afholder også en fotokonkurrence, hvor alle fotos tagget med #natinaturen, taget den 27. eller 28. august, kan vinde friluftspræmier fra Spejdersport. Det vindende billede fra Danmark går videre til den nordiske konkurrence, hvor præmien er et gavekort på 500 euro til en friluftsbutik. Læs mere om konkurrencen her.