Foto: Johny Kristensen
14-05-2020
Vi åbner op for spejderarbejdet, og så skal vi på sommerlejr! Fra den 8. juni må vi samles 30-50 personer. Læs mere her.

Nye retningslinjer: Sådan kan gruppen mødes og lave spejderarbejde

Nu åbner det udendørs foreningsliv endnu mere. Nu må vi mødes i grupper af 10 personer udendørs, og fra den 8. juni må vi samles mellem 30 og 50 personer.

Det betyder, at vi kan gennemføre sommerlejre og andre sommeraktiviteter, ligesom vi kan nå at gennemføre aktiviteter i grupperne, inden det bliver sommerferie. Det er en rigtig dejlig nyhed, og det kommer til at betyde meget for, hvordan vi slutter spejdersæsonen. 

Vi ved endnu ikke noget om, hvilke afstandskrav der vil gælde, eller hvilke retningslinjer vi i øvrigt skal følge efter den 8. juni, men det arbejder vi meget hårdt på at finde ud af og være med til at påvirke.

Retningslinjer frem til 8. juni

Lige nu ved vi, at det udendørs foreningsliv frem til den 8. juni må samles i grupper af 10 personer inkl. ledere og færdes med én meters afstand. Grupperne skal være faste. Der bør altså ikke ske udskiftning i grupperne indtil videre, hverken til den enkelte aktivitet eller fra gang til gang. Vi ved også, at man godt må være flere grupper af 10 person på samme område eller samme matrikel. Man må dog ikke kunne opfatte grupperne som én stor gruppe.

Man må gerne benytte toiletter indenfor, så længe man undgår kødannelse og gør grundigt rent med hyppige intervaller. Alle kontaktpunkter skal rengøres jævnligt, og hvis man deler materialer, skal disse rengøres mellem forskellige brugere. Ellers skal man bruge eget individuelt udstyr.

Man må gerne servere mad, så længe man overholder de øvrige retningslinjer. Smitterisikoen ved indtagelse af mad er minimal. 

Man må gerne gå indenfor og hente materialer og lave mad, men man skal være opmærksom på at undgå kontakt og gøre hyppigt rent på kontaktflader. Det bør kun være enkelte bestemte ledere, der går indenfor. Ellers skal al aktivitet ske udenfor. 

Man må gerne overnatte i telte og sheltere, når Sundhedsstyrelsens generelle retningslinjer om afstand og hygiejne overholdes. Det betyder, at man skal sove med en meter mellem deltagerne. 

Man må ikke samles før eller efter aktiviteten. Man ankommer og går direkte i den gruppe som man er en del af. 

Der skal være håndsprit tilgængeligt og/eller nem adgang til håndvask - gerne udendørs, og så skal de officielle retningslinjer være synlige ved opslag eller plakat. Du kan downloade Sundhedsstyrelsens plakat her.

Ovenstående bygger på Kulturministeriets retningslinjer, som blev offentliggjort tirsdag den 12. maj. Du kan finde dem her.

Retningslinjer efter den 8. juni

Vi ved også, at vi efter den 8. juni må vi samles mellem 30 og 50 personer. Det indendørs foreningsliv kan også starte efter den 8. juni. Det betyder, at vi kan komme på sommerlejr og lave andre gode sommeraktiviteter. Det bliver på en anden måde, end vi er vant til, men af sted det skal vi. Vi ved endnu ikke noget om, hvordan overnatning kan foregå. Også her arbejder vi hårdt på at påvirke udformningen af retningslinjerne.

Vi vender tilbage, når der er nyt vedr. åbning af foreningslivet efter den 8. juni.

Webinarer om åbningen

Når vi ved mere om, hvilke spejdercentre der holder åbent, og som kan indrette lejrområdet til at kunne håndtere de officielle retningslinjer, så vender vi vil tilbage med en liste over mulighederne.

Når vi ved mere om retningslinjerne, så holder vi et eller flere webinar(er) om åbning af spejderarbejdet og om sommerens aktiviteter, hvor alle er velkomne. Mere om webinarerne kommer senere.

Svar på ofte stillet spørgsmål

Vi har lavet en liste med ofte stillet spørgsmål, som giver svar på en lang række spørgsmål, vi ved, I har til, hvordan vi skal forholde os frem til sommer og ikke mindst i sommerferien.

Du finder listen med spørgsmål og svar her.

Vær opmærksom på, at vi ikke har alle svarene endnu, men har stillet dem videre til relevante myndigheder og forventer at få svar på dem i løbet af de kommende par uger. Vi opdaterer derfor løbende listen, og håber man vil kigge på den en gang imellem.