Foto: SciencePirater
24-11-2021
I denne uge er SciencePiraters spritnye eksperimentguide til de yngste spejdere fra 6-8 år landet på 55Nord.dk

Nu kan dine bævere eksperimentere helt selv!

Af SciencePirater

Vidste du, at menneskekroppen faktisk er ret sej? Ved dine spejdere det? Hvis ikke, så skal I prøve vores nye eksperimentguide, der netop er landet på 55Nord.dk!

Eksperimentguide er for spejdere i alderen 6 til 8 år, og tanken med guiden er, at spejderen selv kan lave aktiviteterne ved hjælp af små fine illustrationer.

Bogen kan som sin storebror være i en uniformslomme og tages med på spejdermødet, weekenden eller endagsturen. Her er et lille overblik over, hvad dine spejdere for eksempel kan opleve:

Den stærke spejder

Kan din spejder løfte dig? Her bliver spejderen klogere på, hvordan vægtsstangsprincippet kan hjælpe med at løfte noget, der er tungt eller tungere end dem – som for eksempel deres spejderleder.

Tegn med naturen

Her skal spejderen finde ud af, hvad der i naturen er godt at tegne med og på. I guiden er der fine illustrationer, der kan fungere som inspiration.

I højden Hvad falder hurtigst?

En kogle eller et blad? I denne aktivitet skal du sammen med spejderen finde et godt og sikkert klatretræ eller –stativ og undersøge naturen omkring os. Prøv med materialer, der kan findes på grunden, og lad spejderen bruge sin nysgerrighed til at finde de ting, der er interessante for hende eller ham.

 

Der er masser andre aktiviteter, som du kan finde i eksperimentguiden. Hvis dine spejdere skal prøve den nye guide fra SciencePirater, kan den findes på 55Nord.dk eller på linket her.

SciencePirater er et Spejderne-projekt, der er støttet af VILLUM FONDEN.