Celine Jagd
12-09-2019
Så er programmet til KlimaEvent på Ungdomsøen lørdag d. 5. oktober klar. Send spejderne af sted til en dag med spændende workshops og boder, hvor de kan blive klogere på Verdensmål, klima og miljø. Du kan se programmet her.

KlimaEvent: Så er programmet klar

Af Mathilde Korning Andersen, projektmedarbejder Håb til handling

Programmet byder på en stor pallette af forskellige workshops og boder. Eventen giver mulighed for, at du kan gå hjem og gøre en konkret forskel på din ungdomsuddannelse, til spejder eller i din egen hverdag.

Mød blandt andet Danmarks Naturfredningsforening til en workshop om hvordan man bliver klimaklog, gør din ungdomsuddannelse grønnere med Grønt Flag-Grøn Skole, besøg martime nyttehaver i sejlbåd med Bedsteforældrene for Klimaaktion eller mød den professionelle skralder Fabian Vennekilde.

Udover workshops er der en række boder med aktiviteter. Her kan man møde Folkekirkens Nødhjælp, Folkekirkens Nødhjælp Ungdom, Verdens Skove, komme på spejderløb med KROPT eller tage et lynkursus i Verdensmålene. 

Der er afgang til øen kl. 9 og 11 fra Nyhavn. Om formiddagen kan man besøge ovenstående boder. Efter en kort velkomst med klimarådgiver i Folkekirkens Nødhjælp Mattias Söderberg er der to forskellige workshopblokke. Aftenen sluttes af med oplæg fra professionel skralder og workshopholder Fabian Vennekilde og med et stort lejrbål. 

Tilmeld dig her

Tilmeldingen til KlimaEvent sker her: https://spejdernet.dk/klimaevent. Sidste tilmeldingsfrist er fredag d. 27. september. 

Afhængig af spejdernes alder kan I sende en leder eller to med. Eventet koster 200 kr. og dækker forplejning, workshops og boder samt transport tur/retur til Ungdomsøen fra Nyhavn. I kan undersøge muligheden for at få deltagerprisen dækket af gruppen. 

Formålet med KlimaEvent er at gøre unge til handlingsagenter, som tør gøre en indsats for at skabe den verden, de selv ønsker.

KFUM-Spejderne, Folkekirkens Nødhjælp og Grøn Kirke står bag arrangementet gennem projektet Håb til handling.

Download program

Du finder programmet her