Foto: Lasse Mørch
16-09-2022
For første gang afholdes KFUM-Spejdernes landsmøde på Houens Odde Spejdercenter. Weekenden byder på debat, afstemninger og et særligt lagkageløb.

KFUM-Spejdernes landsmøde samler flere end 300 på Houens Odde

I mildt efterårsvejr og underr åben stjernehimmel kunne KFUM-Spejdernes formandskab åbne Landsmøde 2022 fredag aften. Formand Stine Kirk glædede sig over, at det var muligt at sidde sammen mange mennesker igen og at KFUM-Spejderne for første gang afholder et landsmøde i "eget hus" på Houens Odde Spejdercenter.

Lagkageløb om formål

Landsmødet er korpsets øverste myndighed, og afholdes hvert andet år. I løbet af weekenden skal deltagerne diskutere indkomne forslag til generalforsamlingen søndag, hvor de også skal vælge en ny hovedbestyrelse.  Udover det formelle arbejde, vil weekenden byde på lagkageløb, hvor deltagerne skal skabe deres egen landsmødelagkage – essenssen af KFUM-Spejdernes arbejde anno 2022. Lagkageløbet er startskuddet til den afdækning en opdatering af KFUM-Spejdernes § 3-4, der indeholder formål og arbejdsform, som hovedbestyrelsen blev pålagt ved sidste landsmøde. 

Få noget af landsmødet med hjem

Nogle af deltagerne kan være heldige at få noget af udsmykningen af landsmødesalen med hjem. Landsmødepatruljen har dekoreret landsmødesalen med både nye og ældre fotografier, der fortæller et lille stykke af KFUM-spejdernes historie. De deltagende kan købe billederne på auktion i løbe af weekenden, og overskuddet går til Spejderhjælpen.

Hvis du ikke deltager på KFUM-Spejdernes landsmøde, kan du følge med på landsmødets Instagram-konto @landsmoede

Program, forslag og kandidater til hovedbestyrelsen kan ses på landsmoede.dk