Foto: Frederik Dahl Kehlet
19-08-2016
Hvilke slags aktiviteter appellerer til En anden verden? Hvilke aktiviteter tiltrækker og hvilke afskrækker? 5 artikler giver dig et billede af hvordan du bedst tilpasser dine aktiviteter til målgruppen.

Kender du typen? #EnAndenVerden

Der findes mange forskellige slags aktiviteter, der hver har forskellige formål. Det er for eksempel ikke attraktivt for en konkurrencefokuseret spejder, at skulle lave stille aktiviteter, der handler om refleksion.

En undersøgelse udarbejdet for Spejderne viser, at børn og unge mellem 11 og 22 år kan inddeles i 5 hovedgrupper også kaldet arketyper. Hver arketype har sine egne præferencer, og det er derfor vigtigt at vide, hvordan man tilpasser sine aktiviteter bedst. Dog er alle personer ikke ens, og en arketype afspejler kun de grundlæggende og beskrivende fællestræk i målgruppen.

Hvem er ’En anden verden’?

Arketypen har fokus på særligt og unikt sammenhold, at leve sig ind i en anden verden og at se verden fra forskellige synsvinkler. Fællesskabet og muligheden for personlig udvikling opleves som det attraktive ved spejder. Denne arketype kan dog synes, at der er for lidt leg og for meget klassisk oplæring, hvilket kan minde for meget om skole. Derfor kan temaløb med fokus på opgaveløsning gennem kreativitet, afkodning og gådeløsning være motiverende. Lange vandreture og hike kan virke afskrækkende for arketypen En anden verden.

Forslag til aktiviteter

 

Som sagt kan det være en god idé med et gennemgående tema til aktiviteterne, og de må gerne indeholde kreativitet og lignende. I højre informationsboks ses en række aktiviteter, du kan benytte. Enten som de er, eller du kan bruge dem som inspiration, og lave dine egne aktiviteter.  

 

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er foretaget af Wilke i marts 2016. Den er foretaget for at få en dybdegående forståelse af børn og unge i alderen 11-22 år. Der er fokus på behov, adfærd og holdning til spejderne.

Læs undersøgelsen her