Foto: Lisbeth Simonsen
16-08-2016
Hvilke slags aktiviteter appellerer til Adrenalin? Hvilke aktiviteter tiltrækker og hvilke afskrækker? 5 artikler giver dig et billede af hvordan du bedst tilpasser dine aktiviteter til målgruppen.

Kender du typen? #Adrenalin

Der findes mange forskellige slags aktiviteter, der hver har forskellige formål. Det er for eksempel ikke attraktivt for en konkurrencefokuseret spejder, at skulle lave stille aktiviteter, der handler om refleksion. 

En undersøgelse udarbejdet for Spejderne viser, at børn og unge mellem 11 og 22 år kan inddeles i 5 hovedgrupper også kaldet arketyper. Hver arketype har sine egne præferencer, og det er derfor vigtigt at vide, hvordan man tilpasser sine aktiviteter bedst. Dog er alle personer ikke ens, og en arketype afspejler kun de grundlæggende og beskrivende fællestræk i målgruppen.

Hvem er ’Adrenalin’?

Denne arketype har fokus på spænding og social accept. Denne arketype er typisk ’gamer’, og sidder derfor tit foran computeren eller andre elektroniske apparater. Fællesskabet hos spejderne har en stor tiltrækningskraft. Derudover opleves den selvstændige udvikling og læringen om overlevelse attraktivt. Dog kan spejder godt virke for ensformigt på grund af lange gåture, og der er ofte for lidt action. Arketypen Adrenalin minder om typen Konkurrence, se link dertil i højre informationsboks.

Den ældre del af målgruppen har stort fokus på forbedring af CV og personlige kompetencer. Lederuddannelse er især attraktivt for de 17-22 årige, da det kan forbedre deres karrieremuligheder senere hen.

Forslag til aktiviteter

 

Som sagt bliver Adrenalin motiveret af overlevelsesteknikker samt selvstændig udvikling. I højre informationsboks ses en række aktiviteter, du kan benytte. Enten som de er, eller du kan bruge dem som inspiration, og lave dine egne aktiviteter.  

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er foretaget af Wilke i marts 2016. Den er foretaget for at få en dybdegående forståelse af børn og unge i alderen 11-22 år. Der er fokus på behov, adfærd og holdning til spejderne.

Læs undersøgelsen her

Relevante aktiviteter

Fra sjak til klan

Patrulje-tombola