Foto: Kaløvig gruppe
15-09-2021
Temaet var pirattur, da Kaløvig gruppe i sidste weekend tog på gruppens hidtil største familielejr. Læs gruppens beretning her - måske I får inspiration til jeres egen næste lejr.

Kaløvigsspejderne tog på togt med 110 Pirater

Af Nicolaj Mathiasen, leder Kaløvig gruppe

De store pirater stævnede ud fredag aften, fik forberedt og spist piratgryde. De sørgede for, at alt var klart, når de andre pirater ankom lørdag formmidag. Der var tid til kæntringsøvelser i kano lørdag morgen, inden vi blev fuldtallige.

Efter indkvartering og frokost var der piratløb, hvor piraterne skulle løse opgaver og tjene penge til at købe rom og beskøjtere i  Øens kro. Der kom RIGTIGT meget regn, så det var godt, at kroen havde noget man kunne styrke sig på. Efter løbet var der fri piratleg frem til piratmiddagen. Efter maden var der lejrbål med sømandsviser, røverhistorier, fis og ballade. De små røg i seng, og de store røg på natløb med uhyggelige forældre som skræmmere. 

Forældrene sad oppe længe efter at de trætte ledere gik seng, så også forældrene nød samværet. Som en ulveforælder sagde efterfølgende:

"Det er fedt at være mange sammen, og så er det også fedt at se, hvordan lederne bare brænder for det de laver."

Søndagen gik med kanotur for de små, og traditionen tro var der faneleg for de store. Herefter frokost og så fyldte vi skibene og drog hjem.

Uden mad og drikke duer piraten ikke

Der kom 46 kasser med mad. Der blev smurt 320 madder til landsgangsbrød formet som piratskib, og der blev lavet mad til den helt store guldmedalje. Vi involverer forældrene i madlavningen på en sjov måde, og så var der mulighed for at snakke med dem undervejs. Det blev meget vellykket, og det var på inden måde stressende, selvom 110 er mange at lave mad til.

Hovedformålet med familielejren er at invitere hele familien med ind i det fællesskab, som spejderen er en del af.  Vi vil gerne lære familierne at kende og gennem spejderaktiviteten give dem en fornemmelse af hvilke oplevelser og kompetencer, vi fylder i spejdernes "Livsrygsæk". Derudover giver familielejren de mindste børn muligheden for at tage på tur, hvor mor eller far er med, da det er den første gang, de skal afsted.

Vi tog alle glade og trætte hjem søndag kl. 12.00.