Les Scouts Tunisiens
03-04-2020
I Tunesien har de ikke det samme sikkerhedsnet for fattige, socialt udsatte og svage mennesker, som vi har i Danmark. Derfor håndterer de også corona-krisen på en anden måde, end vi gør i Danmark. Læs mere her.

I Tunesien er spejderbevægelsen landets corona-værn

Af Bo Frydkjær Jørgensen, Future leaders

Spejderne i Tunesien gør en kæmpe forskel for landets befolkning. De kæmper for at skaffe mad til dem, der mangler, de hjælper med at få folk til at holde afstand i butikker, banker, offentlige bygning og alle mulige andre steder. De hjælper til med at desinficere taxa’er, politibiler, busser, bygninger, stole, borde, gader og veje i et forsøg på at stoppe krisen. De hjælper også med at indsamle affald i nogle byer, og de er blevet opfordret til at donere blod til sygehusene, så de ikke løber tør.

Hvis de ikke gjorde det kæmpe arbejde, ville det få alvorlige konsekvenser for de svageste og fattigste i Tunesien.

Og ved du hvad? De gør det frivilligt! Også selvom det betyder, at de udsætter sig selv for risiko.

Jeg er glad for, at vi i Danmark ikke er nødt til at mobilisere spejderne for, at de svage i Danmark kan klare sig igennem Corona-krisen, men jeg er dybt imponeret og har stor respekt for spejderne i Les Scouts Tunisiens.

Bliv hjemme - det er der, du kan gøre en forskel.

Du kan se billeder og video af, hvordan spejderne i Tunesien konkret hjælper til på Les Scouts Tunisiens Facebookside. Du kan bruge google translate på det enkelte opslag til at få teksterne oversat.