Foto: Tanja Bundgaard
11-01-2021
Igen i år kan I holde Sankt Hans med jem & fix-projektet. Flere grupper har allerede tilmeldt sig arrangementet, men I kan stadig nå det. Læs mere her.

Hold årets Sankt Hans med jem & fix-projektet

Af Mia Stenberg, projektmedarbejder

I år falder Sankt Hans onsdag den 23. juni, og for sjette år i træk kan I holde gruppens Sankt Hans-arrangement med jem & fix-projektet. 

Sankt Hans-arrangementerne består af to forskellige aktiviteter, hvor den ene er en selvvalgt aktivitet såsom snobrød eller orienteringsløb, og den anden er en gør det selv-aktivitet fra jem & fix med byggevejledning og tilhørende materialeliste. Jem & fix giver økonomisk støtte til materialerne til gør det selv-aktiviteten.

Grundet de erfaringer KFUM-Spejderne og jem & fix har skabt i forbindelse med Corona-situationen, er der udviklet på Sankt Hans-konceptet til i år. Vi håber derfor, at planlægning og afvikling af årets arrangement vil være overskueligt og nemt at navigere i for jer frivillige ude i grupperne, selvom det måske er en lidt svær tid at navigere i.

Nyt koncept: Op- og nedskalering af Sankt Hans

Dette års arrangement kommer nogenlunde til at indeholde samme grundsten som det plejer, altså en selvvalgt aktivitet og en gør det selv-aktivitet. Dog kommer vi til at arbejde med indholdet af aktiviteter ud fra det nationale varslingssystem (læs mere om systemet her), så vi kan følge Regeringens retningslinjer. Vi kommer derfor til at have en grundpakke, en mellempakke og en fuldpakke. 

Alle grupper vil være en del af grundpakken, og det vil så være muligt at opskalere arrangementet afhængigt af smitten i landet. Alle tre pakker vil blive beskrevet nedenfor. Dog er det muligt, at pakkerne bliver justeret til undervejs, men dette er essensen af dem.

Grundpakken (niveau 3-5)

I tilfælde af at vi ikke må forsamles, eller kun må forsamles i meget små grupper, så videreføres dette års goodiebag-koncept, hvor I får mulighed for at indkøbe materialer til gør det selv-aktiviteten, fordele materialerne i goodiebags og uddele disse ude i lokalsamfundet. På den måde kan I i gruppen få noget socialt ud af det, få synlighed i lokalområdet og give borgerne Sankt Hans helt hjem i stuerne, selvom vi ikke må forsamles om det store Sankt Hans-bål.

Mellempakken (niveau 2)

Arrangementerne vil så vidt muligt blive afholdt som vi plejer med bål, snobrød, gør det selv-aktivitet og selvvalgt aktivitet. Materialerne I modtager i grundpakken vil fungere som materialer til gør det selv-aktiviteten til selve Sankt Hans-arrangementet. Dog er det muligt, at enkelte områder i Danmark har mere strikse restriktioner end andre, hvorfor det kan være, at nogle grupper ikke har mulighed for at afholde det store Sankt Hans-arrangement, men i stedet kan uddele goodiebags, hvor andre grupper har muligheden for at samle lokalsamfundet til bålhygge.

Fuldpakken (niveau 1)

Hvis samfundet bliver åbnet op, og der ikke er nogle restriktioner, så bliver Sankt Hans afholdt som det plejer, med bål, snobrød, gør det selv-aktivitet samt den selvvalgte aktivitet. Materialerne I modtog i grundpakken vil også her fungere som materialer til gør det selv-aktiviteten til selve Sankt Hans-arrangementet.

Vi håber selvfølgelig på, at vi kan afholde de landsdækkende arrangementer så normalt som muligt, men denne opbygning og opskalering, skulle gerne gøre det nemmere for jer og give jer et bedre overblik op til arrangementet. 

Tilmeld gruppen senest den 1. marts

Er du og gruppen interesseret i at deltage ved årets Sankt Hans sammen med jem & fix-projektet, kan I tilmeldes ved at sende en mail til mia@kfumspejderne.dk med gruppens navn samt kontaktoplysninger (navn, mail og telefonnummer) på den I ønsker, der skal stå for kontakten - heriblandt indsende praktiske oplysninger senere i forløbet til KFUM-Spejderne.

Tilmelding skal ske senest den 1. marts 2021.

 

Jem & fix-projektet

Under sloganet “sammen bygger vi lokalsamfund” samarbejder KFUM-Spejderne og jem & fix om at gå imod alle de færdigpakkede tilbud i denne verden og i stedet give det enkelte barn mulighed for at lære, hvordan man gør-det-selv. Som spejdere tror vi på learning by doing og ønsker derfor at give muligheden for, at flere børn og unge får en oplevelse af at kunne skabe noget med deres egne hænder.

Læs mere om jem & fix-projektet her.

Nyheder fra jem & fix-projektet

Aktiviteter fra jem & fix-projektet