Foto: Hele Danmarks Familieklub
11-11-2019
I september blev der afholdt to træningsdage i Middelfart. Det var Hele Danmarks Familieklub, der var vært under de begivenhedsrige dage, hvor i alt 100 nye og erfarne frivillige deltog. Læs mere her.

Hele Danmarks Familieklub: - Vi bobler altid helt over

Af Amalie Kusk Kreutzmann, projektmedarbejder Hele Danmarks Familieklub

- Vi bobler altid helt over, når vi tager hjem fra mødet med jer og det er dejligt at se, hvor meget I kan inspirere hinanden med erfaringer og viden” skrev Anne Mette Hede Jensen, der er national projektleder på Hele Danmarks Familieklub, i en mail ud til alle de frivillige efter træningsdagene.

Masser af indspark

I løbet af træningsdagene deltog de frivillige i workshops, hørte foredrag af familieekspert Sofie Münster og lærte om brobygning, samarbejde i et frivilligteam og kommunikation.

Ole. R. Olsen, der er gruppeleder og familieklubleder i Vestervig Gruppe, var med til en af træningsdagene. Hans spejdergruppe har i nogle år lavet familiespejder.

Han følte sig egentlig klædt på til opgaven som frivillig i Hele Danmarks Familieklub, men mødet med alle de andre frivillige gav masser af indspark, som han kunne tage med sig hjem.

De frivillige deltog i workshops, hvor de sammen kunne tale om stort og småt, som de oplever i deres familieklubber. De delte erfaring og gav hinanden inspiration, vejledning og støtte.

En broget flok

Til træningsdagene deltog i alt 100 frivillige fra FDF, KFUM’s sociale arbejde og KFUM-Spejderne.

Ole R. Olsen fortæller, at han mødte "FDF'ere, frivillige fra KFUM's Sociale Arbejde og frivillige, som havde været med som deltagere og fået lyst til at bidrage og der var frivillige, som bare synes det er en knaldgod idé. Alt i alt en broget flok, som har et fælles mål - at rykke verden, bare en lille smule."

De mange frivillige kom fra hele Danmark og fra forskellige organisationer.

Alle har hver deres motivation for at være frivillig i Hele Danmarks Familieklub, men Ole R. Olsen oplevede, at "trods vore forskelligheder, så er der mange fælles værdier - en vilje til at ville gøre eller være noget for andre, uden at 'få noget' for det."

De frivillige vil være med til at skabe fællesskaber for børnefamilier, hvor man mødes i øjenhøjde over leg, aktiviteter og et godt måltid mad. De vil - som Ole siger - rykke verden, bare en smule.

Hele Danmarks Familieklub

Hele Danmarks Familieklub er et samarbejde mellem FDF, KFUM's Sociale Arbejde og KFUM-Spejderne, hvor vi sammen skaber måltids- og aktivitetsfællesskaber rundt i Danmark for alle typer familier.

Har du lyst til at vide mere om Hele Danmarks Familieklub? Så kontakt projektmedarbejder Amalie Kusk Kreutzmann på tlf. 20 55 11 83 eller via amalie.kreutzmann@kfumspejderne.dk.

Du kan læse mere på www.heledanmarksfamilieklub.dk, på https://heledanmarksfamilieklub.dk/vil-du-vaere-med/ eller på www.spejdernet.dk/familieklub