Illustration: KFUM-Spejdernes kommunikation
07-12-2021
Bliver ventetiden juleaftensdag for lang, kan du jo overveje om Gud nogensinde har leget.

Har Gud leget?

Af Martin Holt Jensen, Styregruppen for Kristendom og Forkyndelse

Når maden er fortæret juleaften, eller når I sidder med kaffen og konfekten, så kan du jo foreslå, at I skal lege en leg. En hvor alle kan være med, lille som stor, ung som gammel. Det kunne være ”tommelfingerkriger”.

Man giver hinanden hånden og siger:  ”En, to, tre, fire – jeg er en tommelfingerkriger.” Herefter gælder det om at fange og holde den andens tommelfinger fast. Det er sjovt, og man kan gøre det, mens man sidder ned, og det kan nogle gange være meget rart.

Når I har leget den leg et par gange, så kan man se, hvem der vandt. Måske er det familiens yngste, der vant over den stærkeste. Det mindste kan nemlig godt overvinde, det som er stort og stærkt. Og det største og stærkeste kan godt være gemt i det mindste.

Gud lod sig føde som det mindste. Gud er det største vi ved og alligevel, blev han en lillebitte baby, og hvem ved, måske har han leget tommelfingerkriger med Josef, da han var barn. Han har i hvert fald helt sikkert leget. Og det er det, julen handler om - ikke at Gud har leget, men at han har været barn, ung og voksen. At han har været menneske og gjort de samme ting som os.

Så hvis man nogensinde føler, at Gud ikke ved, hvordan man har det, så skal man bare tænke på julenat og på, hvordan han har været en af os og at vi derfor altid har Gud med os i vores liv. Og når Gud har været en af os, så er han det stadigvæk - både når vi leger og vinder og taber.

Glædelig jul!