Foto: Lisbeth Birkelund Simonsen
04-12-2019
Næsten 2000 spejdere har på blot et halvt år bestilt det populære Håb til handling-mærke, der nu næsten er udsolgt. Mærket er netop sendt til genoptryk, så flere kan få mulighed for at lære om, hvordan man gør noget ved klima- og miljø-udfordringerne. Du kan hjælpe os med at blive klogere på, hvordan vi gør aktiviteter om klima og miljø bedre i fremtiden.

Håb til handling-mærket revet væk: Nyt oplag på vej

Af Mathilde Korning Andersen, projektmedarbejder Håb til handling

Det er gået stærkt med at sende mærker fra 55Nord, siden Håb til handling-mærket i juni blev tilgængeligt. Derfor er vi nu i gang med at producere et nyt oplag af de populære mærker.

Samtidig håber vi, at grupper, som har arbejdet med mærket og aktiviteterne, vil hjælpe os med at svare på vores spørgeskema om aktiviteterne. Svarene bruger vi til at gøre aktivitetsmateriale om klima og miljø bedre i fremtiden.

Det tager maks fem minutter, og du finder undersøgelsen her

Håb til handling sætter fokus på klimaet

Det populære Håb til handling-mærke er rettet mod junior- og tropsspejdere. Målet med mærket er, at spejderne personligt og i fællesskab med andre lærer at handle på miljø og klimaproblematikker. Gennem aktiviteterne lærer spejderne at tage globalt ansvar og få inspiration til lokal handling for at løse udfordringerne.

Spejderne får øjnene op for, hvordan selv små handlinger kan gøre en forskel, og de får gennem leg, sansning og refleksion mod på at handle.

I aktivitetshæftet kan man få inspiration til konkrete miljø og klima-aktiviteter lige fra at plante et træ , til affaldsindsamling og  bygning af en mini sol-ovn. 

Lokale kraftcentre med kirken

Flere af aktiviteterne er oplagte at lave sammen med den lokale kirke. For eksempel kan man lave en affaldsindsamling, der slutter med en madspilds-middag, hvor deltagerne lærer om at være taknemmelig for den mad, vi får givet.

Ved at samarbejde med kirken om klima og miljø aktiviteter kan gruppen blive mere synlig i lokalområdet og tiltrække nye spejdere med anderledes aktiviteter om et relevant samfundsemne.

Sådan får du fat i Håb til handling-mærket

Du finder aktivitetshæftet her og gennem Mærkeluppen kan du få hjælp til, hvordan man arbejder med mærket.

Aktivitetshæftet og mærkerne kan bestilles gratis ekskl. fragt her.