Foto: Johny Kristensen
16-12-2016
Har du en god idé til et projekt eller noget andet, men ved du ikke hvor du skal starte? Læs guiden her.

KFUM-Spejderne i Danmark består både af store og små projekter. Nogle projekter kommer fra Hovedbestyrelsen eller administrationscentret, og andre kommer fra de lokale spejdere. Der er behov for begge slags. Har du en god idé, som du gerne vil gøre til virkelighed? Læs guiden nedenfor.

Fælles projektbeskrivelse
En succesfaktor i et hvert projekt er, at der bliver udarbejdet en projektbeskrivelse fra start, hvor alle parter er involveret. I denne fase er det også optimalt at forventningsafstemme. Erfaringer viser, at sololøb ofte mislykkedes, og dermed er projekterne kommet skidt fra start. 

Formål og andre vigtige overvejelser
Det er vigtigt at have gjort sig nogle tanker inden projektstart. Hvad er formålet og effekten? Hvem er projektet for, og hvordan skal det organiseres? Skal det være lokalt, nationalt eller internationalt? 

Langsom opstart er okay
Paletten er et eksempel på, at selvom et projekt har været lang tid undervejs, kan det sagtens blive godt. Dette projekt har været otte år undervejs. Så fortvivl ikke, hvis du synes det er lidt op ad bakke og det går lidt langsommere, end du havde forventet.

Få hjælp til din idé!

Du kan få hjælp og sparring til opstart og udvikling af projekter ved at kontakte projektide@kfumspejderne.dk.