Foto: Allan Trolle
23-05-2019
Hos KFUM-Spejderne i Rækker Mølle er det ikke kun spejderarbejde, der er på dagsordenen. To gange om måneden mødes lokale familier til madlavning og sjove aktiviteter i en nyopstartet familieklub. Det hele er arrangeret af frivillige spejderforældre.

Gør som KFUM-Spejderne i Rækker Mølle: Start en familieklub

En gruppe spejderforældre i Rækker Mølle skaber rammerne for hyggeligt samvær blandt spejdere og ikke-spejdere, når de hver 14. dag inviterer nye familier ind i deres fællesskab.

I samarbejde med den lokale skole og daginstitution er familier i lokalsamfundet blevet gjort opmærksomme på tilbuddet, og familieklubben tæller nu seks familier udover de frivillige.

Men beslutningen om at starte en lokal familieklub kom ikke fra den ene dag til den anden. Det fortæller Mette Lundegaard, som står i spidsen for initiativet til familieklubben i Rækker Mølle.

- Den største udfordring for os var, at vi skulle sætte os ind i, hvad projektet Hele Danmarks Familieklub egentlig var. Vi havde læst og hørt lidt om det, og så lød det bare som en stor mundfuld. Men da vi først satte os ind i det, blev vi fanget af projektet, siger hun, og peger blandt andet på, at familieklubben skaber mulighed for at øge netværket mellem familierne i lokalsamfundet.

Konceptbog gør det nemt at gå til

Når familierne mødes i familieklubben, har de en fast rutine. De starter med at byde familierne velkommen, hvorefter sjove aktiviteter og måltid står på programmet. Når familierne har spist, deles familieklubben op i en forælder- og en børnefri zone.

Så er der tid og ro til, at de voksne kan få snakket sammen, samtidig med at børnene laver sjove lege med nogle af de frivillige.

- Det hele er beskrevet i projektets konceptbog, som iøvrigt er rigtig god. Vi behøver slet ikke finde på noget selv som frivillige. Det er præsenteret på en måde, så det er overskueligt. Når man først er kommet ind i konceptbogen, så er det simpelthen så nemt at gå til, siger Mette Lundegaard, som allerede har prøvet flere af konceptbogens aktiviteter af i familieklubben.

Start en familieklub i dit område

Har gruppen selv brug for et skub til at komme i gang? Eller vil I bare gerne høre mere om Hele Danmarks Familieklub og se om det kunne være noget for jer?

Så besøg projektets website på https://spejdernet.dk/projekter/hele-danmarks-familieklub/ eller kontakt Thomas Olsen på 22229422 / thomas@kfumspejderne.dk eller Frederikke Bothe på 20551183 / frederikke@kfumspejderne.dk.

Hele Danmarks Familieklub

KFUM-Spejderne er med til at lave familieklubber i hele landet. Indtil videre har vi tre aktive klubber og fem mere på vej. Hele Danmarks Familieklub er et projektsamarbejde mellem KFUM’s Sociale Arbejde, FDF og KFUM-Spejderne. Projektet er støttet af den A.P. Møllerske Støttefond.