07-09-2021
SciencePirater er nu at finde i den relancerede Woop App, hvor fem opgavesæt viser det fede og spændende ved naturvidenskab i spejderrammer.

Gå på Woop-jagt med SciencePirater

SciencePirater har lavet et samarbejde med folkene bag Woop App, og henover sommeren har fem opgavesæt set dagens lys. Disse opgavesæt kan bruges, når du fx har et spejdermøde, og de kan findes i appen, når du opretter en ny jagt. Alle opgavesæt kræver nogle materialer, og til nogle af posterne i opgavesættene skal du som leder være til stede.

Helt konkret downloader du Woop app til din smartphone, opretter en bruger eller logger ind som gæst og trykker 'opret jagt'. Udfyld navn på din jagt, lav en kort beskrivelse, og klik på 'Tilføj opgavesæt til jagt'. Her får du mulighed for at vælge vores fem jagte, og nedenfor kan du læse kort om, hvad temaerne er. Opgavesættene kan også findes på allerede eksisterende jagte, som kan findes på Næsbycentret i Glumsø, Houens Odde Spejdercenter i Kolding, Spejderbakken i Vejle, Spejdercenter Holmen i København og Hedeland i Roskilde. Der kommer flere opgavesæt og jagte løbende.

Lidt om opgavesættene

Det første opgavesæt, du kan bruge i en jagt, gør dine spejdere klogere på ild. Der er et par spørgsmål om, hvordan ild fungerer, og så får spejderne mulighed for at prøve nogle små forsøg, fx skal de prøve at slukke et lys med en flaske foran. Det hedder 'Bliv klogere på ild'.

I andet opgavesæt kan dine spejdere prøve at lave en bordbombe og en raket. Hver post fortæller, hvad det næste trin er, og det gør det nemt og overskueligt for dine spejdere. Dette opgavesæt hedder 'Raketter og bordbomber'.

Hvis dine spejdere elsker balloner, så kan de prøve 'Balloner, statisk elektricitet og lufttryk'. Hvad er statisk elektricitet? Hvad sker der, når man varmer en glasflaske op, putter en ballon på og køler flasken ned igen? Det er små, sjove forsøg, som er perfekte til det ugentlige spejdermøde eller formiddagsaktivitet.

'Vand og væsker' er mega sjove at lege med, og opgavesættet med det navn er inspireret af vores eksperimentguide. Her bliver spejderne introduceret til ikke-newtonske væsker, at væsker har forskelligt vægt og prøve at få en korkprop til at placere sig i midten af et fyldt vandglas.

Til sidst er der også et opgavesæt om vores metode 'Science Spejdermetoden'. Gennem spørgsmål og små forsøg som fx en skumvulkan bliver spejderne klogere på metoden, og forhåbentlig skaber det nysgerrighed og lyst til at prøve SciencePiraters eksperimentguide, mærker eller aktivitetsguide.

Opgavesættene kan findes i Woop App, når du opretter en jagt, og appen kan downloades via App Store eller Google Play.

SciencePiraters aktivitetsguide og mærke-postbeskrivelser kan downloades på spejderne.dk, hvor du i øvrigt også kan læse mere om vores materialer. Læs mere om Woop App på dds.dk.

 

SciencePirater er et Spejderne-projekt, som er sponsoreret af VILLUM FONDEN.