Foto: Johny Kristensen
14-10-2021
Under temaet Energi kommer Ildhu-redaktionen denne gang omkring både den energi, det giver at lave kursus for andre, fysisk energi i form SciencePirat-spejderi og Mikael kamper fortæller om sin metode til at påskønne gode ting og sprede god energi.

Energifyldt udgave af Ildhu i postkassen

Det er Mikael Kamber, som har skrevet reflektion i denne udgave af Ildhu. Under overskriften ' 3 gode ting – en af verdens bedste vaner' skriver han om, hvordan alle kan lære en simpel metode til at fange og sprede den gode energi. Her kan du læse første del af hans reflektion: 

For kort tid siden havde jeg fornøjelsen af at tale om metoden 3 gode ting på KFUM-Spejdernes Landstræf. Metoden er god at kende for enhver, der gerne vil træne sin evne til at påskønne de gode ting i hverdagen og til at sprede god energi. Altså en metode der også passer fortrinligt til spejderlederens arbejde og mission.

Man kan lære metoden på få sekunder: Ved slutningen af en dag, et spejdertræf, en udflugt eller noget andet man netop har afsluttet, hæfter man sig ved tre ting, der var gode undervejs. Det behøver ikke at være de tre bedste ting, der skete, for det er ikke en konkurrence eller en hitliste, man skal lave. Man hæfter sig simpelthen ved 3 ting, der var gode. Og det er vigtigt, at man for hver af tingene sætter et par ord på, HVORFOR de var gode. Fx: ”Vi sang den der med Mona, Mona, Mona… Det var fedt, fordi vi fik grinet sammen.” Eller: ”Alle fik en succesoplevelse under øvelsen - det skete kun, fordi vi alle arbejdede sammen og hjalp hinanden.” Så skriver man de tre gode ting ned. Eller hvis man er sammen med andre, som man fx er til spejder, tager man en runde, hvor alle på skift nævner en god ting. Og man må gerne tage flere runder. Sværere er det ikke. Du kan bogstaveligt talt lære at lave 3 gode ting på 30 sekunder, og det smukke ved metoden er, at du kan blive ved med at få glæde af den og udforske den livet igennem. Jo mere du bruger metoden, jo mere bliver den en del af din måde at tænke på. 

Læs resten af reflektion og det øvrige magasin Ildhu #3, 2021 her eller når det lander i din postkasse snart.