Foto: Elsebeth Gregersen
25-11-2021
Du og din spejdergruppe har flere muligheder for at invitere endnu flere børn og unge med ind i jeres fællesskab ganske gratis. Læs om de to gode muligheder her.

Fortsat muligt at søge friplads til spejder

Både KFUM-Spejdernes Fripladsordning og Willum Fondes kampagne ’Børnene tilbage i fællesskabet’ er blevet forlænget. Derfor er der lige nu hele to muligheder for at invitere og børn og unge, der kommer fra mindre bemidlede hjem med i jeres gruppe.

Friplads gennem KFUM-Spejderne

KFUM-Spejdernes hovedbestyrelse har på seneste bestyrelsesmøde besluttet at forlænge vores egen Fripladsordning. Som spejderleder eller forælder har du måske selv oplevet, hvor meget glæde det giver børn at være en del af et fællesskab, hvor de får nye oplevelser på ture, lærer at lave bål eller stolt får et nyt mærke til uniformen. Med Fripladsordningen vil vi gerne være med til, at så mange børn og unge som muligt får lov til at opleve den samme glæde. Alle skal have lov til at opleve et fedt fællesskab og få positive oplevelser i naturen, uanset familiens økonomiske situation.

Når først et barn har fået en friplads, så sørger spejdergruppen selv for at dække de udgifter der ellers måtte være, eksempelvis til ture, lejre og materialer til spejdermøderne. Barnets forældre forpligter sig dog til at betale 75 kroner pr. år, som skal opkræves af gruppen. Det gør vi for, at barnet kan opfylde kravet om minimumsbetaling i forhold til tipstilskud. Det er gruppen, som kan søge om en friplads til et barn.

Læs mere om KFUM-Spejdernes Fripladsordning her

Villum Fondens pulje til fripladser

Sammen med Spejderne har Villum Fonden doneret 150 fripladser for at invitere børn og unge i skolealderen med ind i fællesskaber efter coronanedlukningerne. Ansøgningsfristen har tidligere været 1. november 2021, men projektet er blevet forlænget, så det fortsat er muligt at søge fripladser.

Barnet kan få en friplads hos enten KFUM-Spejderne i Danmark, Det Danske Spejderkorps, De grønne pigespejdere eller Danske Baptisters Spejderkorps. Hver spejdergruppe har muligheden for at ansøge om 2-3 fripladser til børn og unge i skolealderen. Pladserne er til børn og unge, der har behov for at være en del af et fællesskab enten på grund af psykisk sårbarhed, fordi deres familier ikke har ressourcerne til at sende deres børn til spejder, eller fordi familie nu eller tidligere har modtaget offentlig støtte. Ved hver friplads kan man som gruppe få op til 4.000 kroner. Pengene dækker kontingent til lokalforening op til 1.500 kroner, gavekort til grej og uniform op til 1.500 kroner og friplads på aktiviteter op til 1.000 kroner indenfor Danmarks grænser.

Ansøg om en friplads til et barn her

Læs mere om kampagnen ’Børnene tilbage i fællesskabet’ på spejderne.dk