Vild natur, hvor du bor
Spejder i Sydhavnen
26-10-2020
KFUM-Spejderne inviterer flere med ud i den vilde natur med "grab’n’go"-rygsække. Som et led i at få flere ud og bruge naturen har Vores Natur sendt 16 rygsække med inspiration ud. Læs mere her.

Flere skal bruge vores natur i hverdagen

Af Elisa Rasmine Simony, projektmedarbejder Vores Natur

Projektet Vores Natur har det sidste års tid arbejdet på at fremme den vilde natur i Danmark. En lille video lavet sammen med Reformator og med nogle skønne spejdere (Bøflerne) som statister florerer nu rundt på de sociale medier. Med dén informeres flere familier i byerne om de aktivitetshæfter, som projektet arbejdede på i foråret, og som ligger klar til bestilling hos 55°Nord - klar til at inspirere store som små til aktiviteter og tiltag, man kan gøre i naturen. Hvad så nu?

Nu skal hæftet ud og leve hos jer, hos hr. og fru. Danmark og hos børnene. For at hjælpe flere med at forstå den vilde natur, så har KFUM-Spejderne sammensat en "grab’n’go"-rygsæk med kikkert, forstørrelsesglas, bestemmelsesdug, aktivitetshæfte og mere, som kan bruges i forbindelse med aktiviteterne i hæftet og andre læringsoplevelser i naturen.

Hvor skal de gro

Sammen med min ferme kollega Mia, bredte vi os ud i et stort lokale, foldede kasser, fordelte hæfter, ting og sager. Rullede bobleplast ud, klippede, klistrede og legede julemandens hjælpere og ringede efter pakningen til posten. Nu er rygsækkene ankommet hos de forskellige modtagere og er på  vej ud i efterårets fine farvespil. 

Rygsækkene er sendt afsted til forskellige institutioner, for at hjælpe dem med at få børnene mere ud i naturen. Ved at gøre det let at gribe en rygsæk med ud i naturen, mens materialet og aktiviteterne på forhånd er samlet, håber Vores Natur at kunne inspirere til at bruge naturen naturligt i hverdagen.

Den anden halvdel af de pakkede rygsække er blevet sendt ud til foreninger, som arbejder med børn, unge og natur. Sammen skal vi ud i den vilde natur, så børnene lærer naturen bedre at kende. Sammen giver vi børnene et tilhørsforhold til naturen, så de passer på den, dyrker den og måske endda finder et fællesskab i den.

Du finder aktivitetshæfterne her: "Gør noget vildt - Inspirationshæfte"  "Gør noget vildt - Med børnene"