Foto: Allerød-Lyngegruppen
01-10-2020
Grunden op til Allerød-Lyngegruppens spejderhytte er blevet sået til med vilde blomsterfrø og i hjørnet er der blevet redt op til pindsvinet, efter delingsleder Mai Git har været på "Vild-Have-Mentor"-kursus. Læs mere her.

Allerød-Lyngegruppen gør plads til vilde naboer

Af Elisa Rasmine Simony, Vores Natur

Et spejdermøde i Allerød-Lynge gruppen

Mai Git, enhedsleder for bæverne i Allerød-Lyngegruppen, var d. 11. august til ”Vild-have-mentor”-kursus på Wagnersvej i København, hvor hun brugte aftenen sammen med andre naturentusiaster, kursusfacilitator Signe Schrøder fra Praktisk Økologi og undertegnede fra KFUM-Spejderne.

Bævermødet i Allerød-Lyngegruppen, som blev afholdt tirsdag for et par uger siden, blev fyldt med vild natur og bål. Mai Git havde med ekstatiske børn at gøre og med et varmt grin fortæller hun, at det godt kunne være lidt svært for de glade børn at holde sig fra de planter, som af sig selv godt kan overtage stedet, men at de hyggede sig med at finde de vilde blomster og deres frø. Især pigerne var meget begejstrede.

For at gøre plads til flere vilde naboer, så startede de op på at bygge et hjem til et vildfarent pindsvin, som snart skal i hi. Det kan godt være et stort projekt at slæbe nok grene til kvasbunken, så opgaven spreder sig over et par møder, inden hjemmet står helt færdigt i en stor nok bunke til, at pindsvinet kan holde varmen.

En af bæverflokkens nyankomne drenge havde fået lovning på, at der skulle laves bål på spejdermødet, men først finder Mai Git en majskolbe frem. Med den motivere hun til vigtigheden af insekterne i naturen og forklarer hvordan insekterne sørger for, at planter bliver befrugtet og at insekterne derved hjælper planter til at producerer frugt og grønt. Og så blev det båltid! Den flotte gule majskolbe lægges til siden og frem kommer de gyldne, tørrede, kerner, som skal poppes til popcorn.

En af bæverne, Emma på 6 år, fortæller at hun har haft et pindsvin hjemme i haven og at det var sejt, mens hun koncentreret står med de endnu ikke poppede popcorn over bålet. Hvilken fest – hvem der bare var bæver.

Vild med vild natur

Ved spejderhytten i Allerød-Lyngegruppen bliver der kun slået græs dér, hvor de leger og snitter. Mai Git går meget op i den vilde natur og nyder at kunne følge med i naturens naturlige udvikling igennem året. På den måde synes hun, at det giver et godt indtryk af, hvordan bærbuskene i foråret på, at lave de bær, som man senere kan smage på – hvis man er hurtigere end de frække fugle selvfølgelig. Igen kan man se, at når vinteren rammer, så sparrer både planter og dyr på energien.

Selvom Mai Git allerede arbejder med vild natur, hvor du bor, så fandt hun det spændende med ny inspiration til møderne. Os bag projektet er vildt begejstret over Mai Git, Emma og de andre bæveres gøren. Inspirationshæfterne ”Gør noget vildt – Med børnene” og ”Gør noget vildt – Inspirationshæfte” kan findes på projektsiden Vores Natur og kan også bestilles gratis hos 55°Nord.