Foto: Lundehus Gruppe
27-06-2019
Højt solskin, godt spejderarbejde og materialer fra jem & fix gav gode oplevelser i hele landet til sankthans. Og det er allerede nu muligt at tilmelde jeres gruppe til sankthans 2020 med jem & fix. Læs mere her.

40 grupper lavede sankthans med støtte fra jem & fix

Af Kathrine Kingo, projektmedarbejder jem & fix

Rundt om i landet havde spejdergrupper både alene og i samarbejde med andre foreninger budt lokalsamfundet til sankthans. Deltagerne kunne prøve kræfter med forskellige spejderaktiviteter, som grupperne selv havde valgt og planlagt. De bagte pandekager, prøvede svævebaner, sejlede på tømmerflåder og undersøgte dyrelivet i søen og meget mere.

Børn og barnlige sjæle byggede små hekse i træ til en gør-det-selv-aktivitet. De savede, sleb, borede, skruede og kreerede flotte gør-det-selv-hekse i alle afskygninger. Der var mulighed for at børnene kunne prøve alt værktøjet og sætte heksene sammen, som de gerne ville. Efter båltænding og båltaler kunne flere hundrede heksene komme med hjem og minde både børn og voksne om en skøn sankthansaften med spejderne.

Jem & fix støtter med materialer

Spejderlederne oplevede at “det var ret sejt, at selv helt små børn kunne få lov at holde boremaskinen og bore et hul”. Og at “alle kunne være med til gør-det-selv-aktiviteten, og det var fedt at se børnenes glæde ved selv at kunne lave heksen”. Gør-det-selv-aktiviteten er en fast del af sankthans med jem & fix-konceptet. Derudover er det grupperne selv, som beslutter programmet og spejderaktiviteterne. Det giver alle grupper mulighed for at tilpasse sankthans-arrangementet til deres lokale traditioner og ønsker.

Jem & fix støtter med alle materialerne og alt værktøjet til gør-det-selv-heksene samt støtter økonomisk til alle sankthans-arrangementerne. Jem & fix støtter også med synlighedsmateriale, som giver ekstra opmærksomhed til sankthans-arrangementet og spejdergruppen.

Vær med næste år

Sankthans med jem & fix kommer igen til næste år, og det er allerede nu muligt at tilmelde sig.

Kontakt projektmedarbejder Kathrine Kingo på kathrinekingo@kfumspejderne.dk  eller 22 22 94 09, hvis I vil høre mere eller vil tilmelde jer.