12-10-2017
Fra årsskiftet vil KFUM-Spejderne og Baptistspejderne indgå i et samarbejde om sekretariatsfunktioner.

Korpskontoret for Danske Baptisters Spejderkorps rykker ind på Spejdercenter CPH

Spejderverdenen rykker i disse år tættere sammen, og nu tager vi endnu et skridt mod et videre samarbejde på tværs af spejderkorps.

Baptistspejderne er et korps med godt 1.000 medlemmer og stærke, frivillige kræfter samt en korpssekretær til at løfte de mange opgaver, der er ved at drive en organisation. Deres økonomi har dog givet anledning til at se på løsninger for, hvordan særligt de administrative opgaver kan løftes på anden vis end hidtil. 

Baptistspejderne (DBS) har bl.a. rakt ud til KFUM-Spejderne, og det har ført til, at vi nu giver hinanden håndslag på et administrationssamarbejde fra 1. januar 2018. Baptistspejdernes korpskontor rykker fra Aalborg til København hos Administrationscenteret på Spejdercenter CPH. 

Morten Trampedach Junget fra KFUM-Spejdernes formandskab hilser den nye aftale velkommen.

Vi er glade for at kunne byde Baptistspejdernes korpskontor velkommen hos os på Spejdercenter CPH. Dette samarbejde er kommet i stand på basis af de stærke relationer, vi har opbygget hen over årene – bl.a.  gennem aktiviteterne med korpsene i foreningen Spejderne - ligesom vi har meget til fælles – også på værdierne. Det giver rigtig god mening at dele kræfterne på det administrative felt, og vi ser frem til dette tættere samarbejde med baptistspejderne”.

Spejderchef for baptistspejderne, Mikkel Nilsson, ser ligeledes fordelene i fremover at indgå i et større administrationskontor, der kan være med til at løfte begge korps.

”Aftalen med KFUM-Spejderne rummer mange rigtig spændende perspektiver, hvor vi kan udnytte vores fælles værdigrundlag til at styrke vores korps, samt styrke relationerne mellem KFUM-spejderne og Baptistspejderne. Det bliver en helt ny tid for vores korps, og vi ser med stor forventning frem til mulighederne, aftalen giver, og vi glædes ved de udviklingsperspektiver, som det giver vores korps.”

De nærmere detaljer for aftalen vil komme på plads de næste måneder, og opgaverne vil favne en bred vifte af sekretariatsfunktioner. 

Læs mere om Danske Baptisters Spejderkorps på dbs.dk.

Baptistsamarbejde.jpg


Elisa fra KFUM-Spejderne og Marie fra Danske Baptisters Spejderkorps samarbejder med flere om at fremstille tørklæderinge på en aktivitet på Spejdernes Lejr 2017.
Foto: Tim Riediger
(baggrunden er billedbehandlet)