Foto: Johny Kristensen
21-08-2020
Thomas Kirkeskov stopper efter otte års indsats med understøttelse af hovedbestyrelsens arbejde og ledelse af sekretariatet. Han skal i stedet være selvstændig konsulent. Læs mere her.

KFUM-Spejdernes generalsekretær, Thomas Kirkeskov, stopper med udgangen af 2020

Efter godt 8 års ansættelse som generalsekretær for KFUM-Spejderne i Danmark har Thomas Lynderup Kirkeskov valgt at fratræde sin stilling pr. 31. december 2020.

Thomas har gennem sin ansættelse været med til at understøtte KFUM-Spejdernes udviklende og strategiske arbejde som kompetent rådgiver for hovedbestyrelsen. Den synlige vision “sammen rykker vi verden - med vilje” står som en af mange vigtige milepæle, der er blevet skabt i den periode, Thomas har været generalsekretær.

- Thomas’ evne til at rammesætte og analysere situationer og samfundstendenser, hans omfattende kendskab til det organiserede børne- og ungdomsarbejde i Danmark, og hans enorme netværk har bidraget til, at KFUM-Spejderne i dag står stærkere og synligere. Hans tætte samarbejde med skiftende hovedbestyrelser den seneste årrække har skabt grobund for, at spejderbevægelsen i dag er i bevægelse. Vi ser ind i en spændende fremtid, hvor spejderbevægelsen i endnu højere grad spiller en rolle i samfundsudviklingen, og det fundament er ikke mindst skabt af Thomas’ kompetente indsats som generalsekretær, siger formand for KFUM-Spejdernes hovedbestyrelse Peter Stubkjær Andersen om Thomas Kirkeskovs fratrædelse.

- Jeg vil ligeledes fremhæve, at Thomas som øverste leder for KFUM-Spejdernes ansatte har skabt en meningsfyldt arbejdsplads og et slagkraftigt sekretariat, som kan understøtte vores mange frivillige lederes arbejde både i de lokale spejdergrupper og i nationale udvalg.

Nye udfordringer som selvstændig konsulent

Thomas Kirkeskov skal nu i gang med at etablere sig som selvstændig ledelses- og organisationskonsulent, hvor han bliver tilknyttet konsulentnetværket Emerging.

- Jeg glæder mig meget til at prøve kræfter med nye udfordringer som selvstændig konsulent i et stærkt netværk af særdeles dygtige kollegaer. Jeg kommer til at savne KFUM-Spejderne i en ansat rolle, men jeg vil fortsat være medlem af organisationen og vil fortsætte med forskellige frivillige opgaver, jeg er engageret i, siger Thomas Kirkeskov.

Thomas går i gang med at etablere sin virksomhed fra 1. september. Det betyder, at ham langsom trapper ned i arbejdstimer som generalsekretær frem mod fratrædelsen den 31. december.

Vi har i hovedbestyrelsen lavet en fin aftale med Thomas, hvor han over de kommende måneder lægger fundamentet for sit selvstændige virke, samtidig med at han varetager sine opgaver som generalsekretær. Vi er glade for den løsning, som giver os muligheden for at sikre en god overdragelse til en ny generalsekretær, som vi forventer at have på plads 1. december, siger næstformand for hovedbestyrelsen, Stine Kirk Jensen.

Ansættelse af ny generalsekretær

For hovedbestyrelsen venter nu en vigtig og spændende opgave med at finde en ny, dygtig generalsekretær. Der er allerede nedsat et ansættelsesudvalg bestående af både ansatte fra sekretariatet og medlemmer af hovedbestyrelsen.

- Stillingen som generalsekretær bliver slået op i begyndelsen af september måned, og vi ser frem til at modtage ansøgninger fra mange spændende ansøgere, siger Peter Stubkjær Andersen.

Kontakt

Thomas Kirkeskov kan (også for fremtiden) kontaktes på thomas@kirkeskov.org eller 22229420.

Spørgsmål til den videre proces for ansættelse af ny generalsekretær rettes til Peter Stubkjær Andersen på peterstubkjaer@kfumspejderne.dk eller telefon 30202332.