Messengers of Peace
26-09-2018
På den internationale fredsdag blev der ved en stor ceremoni hos FN i New York, uddelt årets Messengers of Peace Heroes Awards

KFUM-Spejderne modtager stor spejder-pris for partnerskab med Tunesien

Af Tobias Simonsen

I sidste uge var Carl Oehlenschlager sammen med 10 andre spejdere fra hele verden i New York for at modtage årets Messengers of Peace Heroes Award.

Prisen gives årligt til unge mennesker mellem 16-26 år, som har været en del af samfundsprojekter der har gjort en stor forskel for unges liv.

Prisen blev således givet til KFUM-Spejderne i Danmark for vores partnerskab med de tunesiske spejdere, hvor vi har arbejdet med entreprenørskab, demokratiudvikling og ligestilling i Tunesien og Danmark. 

Vores tunesiske spejdervenner har også stor ære af prisen, for det er igennem vores lange og tætte venskab, at det har været muligt at opnå vores store resultater med partnerskabet.

Vidste du eksempelvis, at Future Leaders...

  • Har uddannet over 800 mennesker i entreprenørskab, hvor mere end 30 virksomheder er blevet startet, hvilket har fået til skabelse af mere end 100 jobs?
  • Har afholdt seminarer for både spejdere og den brede ungdom i Tunesien, med fokus unges rettigheder og redskaber til at indgå i den demokratiske samtale?
  • Har støttet samfundsprojekter indenfor blandt andet miljø, førstehjælp, uddannelseskvalitet?

Du kan møde Carl på landsmødet i weekenden, hvor han meget gerne fortæller mere om sine oplevelser med Tunesien og giver dig tips til, hvordan I selv kan arbejde med Messengers of Peace lokalt.

Se også nyheden på verdensspejderorganisationens hjemmeside her: www.scout.org/messengers-of-peace-heroes-2018

Vil du være med?

www.spejdernet.dk/tunesien ligger der aktivitetsmaterialer om partnerskabet med Tunesien.

Besøg også https://www.scout.org/messengersofpeace, hvor du finder guides til, hvordan du kommer igang med at arbejde med Messengers of Peace hjemme i gruppen.

Har du spørgsmål til partnerskabet til Tunesien, eller er du interesseret i at få oplæg om partnerskabet lokalt, kan du skrive til pda@tunisiadenmark.com.