Foto: Roskilde Gruppe
22-11-2017
Sidste år omkom 56 danskere i brand i danske hjem, derfor rykkede røgalarmpatruljen med hjælp fra lokale spejdere i weekenden ud for at tjekke røgalarmer hos danskerne.

KFUM-Spejdere gav røgalarmerne et eftersyn

Lokale spejdere var med, da røgalarmspatruljer i weekenden besøgte mere 2.000 hjem for at skifte batterier og hænge nye røgalarmer op hos danskere flere steder i landet. I alt blev det til mere end 1.000 røgalarmer og 500 skiftede batterier.

Forud for besøgene har spejderne deltaget på et træningsmøde sammen med brandfolk fra røgalarmspatruljerne for at lære om brandsikkerhed, og hvorfor det er vigtigt at have røgalarmer i huset.

Alt deltog otte grupper fra KFUM-Spejderne, og som du kan se i videoen her, gav det store oplevelser for spejderne; blandt andet en tur i brandbil for spejderne fra Rosendal Gruppe ved Hobro i Nordjylland.

Røgalarmen er vigtig

Røgalarmspatruljernes arbejde er vigtig og er med til at redde liv. De seneste fem år har omkring 360.000 danskere har haft brand i eget hjem, og alene i 2016 omkom 52 personer som følge af brande i Danmark. Derudover er ældre er en meget udsat gruppe, som ovenikøbet har relativt få røgalarmer i forhold til resten af danskerne.

Undersøger viser, at en del af de opsatte røgalarmer ikke virker på grund af opbrugt eller manglende batteri, ligesom nogle røgalarmer er tilsmudsede og derfor virker dårligt eller giver fejlalarmer. Røgalarmer skal både testes og rengøres regelmæssigt.

Det er andet år i træk, at KFUM-Spejderne er inviteret med på patrulje. I 2017 deltog otte spejdergrupper, og som bevis for indsatsen har spejderne modtaget et mærke til uniformen. Derudover har gruppen fået en gave som tak for hjælpen.