Foto: Mick Johansen
24-01-2019
Mandag den 28. januar sender Danmarks Radio en dokumentar, hvor KFUM-Spejderne medvirker. Dokumentaren handler om en mand, som i foråret 2018 blev dømt for flere overgreb på børn.

Fortsat fokus på forebyggelse af overgreb

Overgrebene skete dels i den institution, hvor manden arbejdede, men det skete også i forbindelse med, at han var leder hos KFUM-Spejderne i Brøndby. DR har interviewet generalsekretær for KFUM-Spejderne i Danmark, Thomas Lynderup Kirkeskov, og dele af interviewet indgår i dokumentaren, der sætter fokus på, hvordan overgreb kan foregå.

"Hos KFUM-Spejderne har vi været meget berørte af sagen. Vi er et fællesskab, hvor 6.000 ledere hver eneste uge året rundt gør en kæmpe indsats for at give 24.000 børn og unge gode og lærerige oplevelser. Vi kan ikke tolere, at voksne mennesker finder plads og rum til at begå overgreb i vores spejderarbejde. Derfor vil vi også have et stort fokus på emnet i de kommende år", lyder det fra Thomas Lynderup Kirkeskov.

Bedste forebyggelse er at tale om det

På KFUM-Spejdernes landsmøde i september 2018, blev det gjort til en pligt for alle grupper at have nedskrevne samværsregler, som revideres hvert år. Hidtil har der været tradition for at håndtere regler for samvær lokalt, men nu bliver det en pligt at de skal være skriftlige og revideres en gang om året.

"Det er vigtigt, at vi bruger sagen som afsæt til at styrke vores forebyggelse af overgreb. Vi tror på, at samværsregler, og den dialog det forudsætter, er den bedste måde at forebygge på. Vi skal have et fælles sprog for at tale om det og skabe en kultur, hvor alle er opmærksomme - uden at være mistænksomme", siger Thomas Lynderup Kirkeskov.

Læs mere

Læs mere om, hvordan KFUM-Spejderne arbejder med at forebygge overgreb på temasider om samvær

Læs bestemmelsen om krav til samværsregler

 

Pressehenvendelser

Kan ske til kommunikationskonsulent Lisette Lykke Leth-Andersen på lisette@kfumspejderne.dk 
eller telefon 6062 0406

Besøg vores presseside