Foto: Johny Kristensen
18-03-2020
KFUM-Spejderne er med, når Danmark fredag den 20. marts kl. 9.00 åbner vinduer og døre for at synge fællessang. Læs mere om arrangementet her og se, hvordan du kan være med.

Danmark synger sammen for fællesskabet

Danmarks Radio spiller for på DR1 og P1, når hele Danmark er inviteret til fællessang fredag den 20. marts klokken 9.00 af organisationen Danmark Synger.

Du kan være med ved at åbne vinduer og døre og synge fællesskabet i gang. Og bare rolig. Tænder du for DR1 eller P1/P2 kan få musikalsk akkompagnement til den måske rustne sangstemme.

Læs mere på danmarksynger.dk. Her kan du også finde sangene og øve dig til fredag.

Fællessang for fællesskabet

Det er ikke tilfældigt, at Danmark Synger inviterer til fællessang netop nu. Gennem videnskaben ved vi, at sang er med at knytte bånd mellem mennesker. Og det synes ekstra aktuelt i en tid, hvor vi skal være sammen på afstand. Det fortæller Stine Isaksen, som er redaktør for Videncenter for sang og medarrangør af arrangementet fredag.

- Vi ved, at sang rent biokemisk udløser en masse hormoner, der gør os glade og giver velvære - deriblandt tilknytningshormonet oxytocin, som har betydning for, at vi mennesker knytter bånd til hinanden. For mange er sang hverdagspoesi. Et rum, hvor vi kan mødes i fællesskabet og bruge sangen og musikken til at håndtere nogle af de følelser, som vi sidder tilbage med, når vi er revet ud af vores sædvanlige liv og hverdag.

KFUM-Spejderne bakker op om arrangementet og opfordrer alle til at åbne døre og vinduer og være med.