Foto: Johny Kristensen

Folkebevægelsen mod ensomhed

Folkebevægelsen mod ensomhed er et initiativ hvor alle personer, organisationer og virksomheder gør lidt ekstra for at hjælpe dem, der føler sig ensomme.

KFUM-Spejderne i Danmark bidrager til Folkebevægelsen mod Ensomhed med et børne- og ungdomsperspektiv og et fokus på en stærk, forebyggende indsats, der er baseret på frivillige kræfter.
Vi søger hver dag at realisere vore vision: sammen rykker vi verden- med vilje, og mener at vores engagement i Folkebevægelsen mod Ensomhed kan være en løftestang for dette.

I 2014 har vi afholdt mere end 65.000 lokale events for børn og unge, med fokus på at dyrke fællesskaber, nære venskaber, samarbejde og udvikling af sociale kompetencer.

Folkekøkken
Fordelt over  fem arrangementer have Spejdernes Folkekøkken i Københavns sydhavnskvarter små 400 gæster til spisning. Spejdernes Folkekøkken har til formål at skabe et fællesskab i lokalområde omkring Spejdercenter CPH, og samtidig give mulighed for et billigt måltid.

Uddannelse i social entreprenørskab
Et uddannelsesforløb for unge 20-30 årige der ønsker at gøre en positiv forskel i vores samfund. Gennem socialt entreprenørskab laver deltagerne projekter med fokus på at øge samfunds engagement blandt unge, inkuldere flere i demokratiet og skabe positive sociale forandringer