Foto: Jesper Juul Nielsen
20-05-2018
Måske skal du på kursus eller på lejr med nogen, du ikke kender, og hvad er så bedre end at tage et spil kort til lige at bryde isen? Men hvad skal I spille?

Efter ti runder “fisk” trænger I nok til at prøve noget nyt. ScoutZone giver her fem bud på kortspil, som du kan spille med din nye eller gamle patrulje.

Røvhul

En gammel klassiker. Hvis du allerede kender det, så skynd dig at hoppe videre til nogle af de andre spil. Røvhul er nemt at lære, og det får hurtigt snakken i gang. Du kan være mellem tre og rigtig mange, men da kortene skal fordeles mellem spillerne, er det klart bedst, hvis I er omkring fire spillere. Spillet går helt simpelt ud på at komme af med sine kort hurtigst muligt. Taberen af spillet bliver røvhul, og vinderen bliver præsident. Præsident og røvhul bytter henholdsvis deres værste og bedste kort i den næste runde. Det tager ikke lang tid at spille et spil, og det kan lynhurtigt vende til røvhullets fordel. Du kan læse reglerne her

Tips

Måske har du hørt om spillet “whist”. Whist er lidt svært at lære, og så kan man kun være fire spillere. Hvis du gerne vil have et spil, som kræver lidt mere taktik og tanke end Røvhul, minder om whist, men er meget nemmere at lære og kan spilles af mange flere, så er Tips lige noget for dig. Du kan læse reglerne her

Agurk

Hvis du vil spille et spil, som minder om Røvhul, men er meget hurtigere og meget lettere at lære, så giv Agurk en chance. Spillet går også ud på at komme af med sine kort, men til forskel fra Røvhul, så skal du undgå at få sidste stik. Får du sidste stik får du det antal point, som dit sidste kort har værdi af (eks. vil en konge give 13 point). Pointene noteres, og et nyt spil kan starte. Den der får 30 point udgår af spillet. Man bliver ved med at spille, indtil der kun er en tilbage. Du kan læse reglerne her.

UNO uden UNO-kort?

Olsen er UNO med almindelige kort. Hvis du kender UNO, så ved du sikkert, at det er super hyggeligt og nemt at gå til. I UNO skal du, ja du gættede det, af med dine kort. Du spiller spillet ved at smide et kort, der passer på den stak af kort, der er. Hvis du ikke kan lægge et kort, skal du trække et fra bunken. Læs reglerne her.

PatrujeudfordingEN

Også den rigtig irriterende. Hvis du virkelig vil prøve dine nye venners tålmodighed af, så prøv spillet Mao. Der er kun en regel i Mao, og det er, at man ikke taler om reglerne i Mao. Det er en lille smule svært at spille spillet, hvis ikke du kender nogen, der kender spillet, så her får du et link til en udgave af reglerne (der findes mindst en million forskellige udgaver), men shhh du har ikke læst det på ScoutZone.