14-10-2017
Du har efterhånden nok hørt om adventurespejdligaen, og de der hardcore patruljer der deltager. Du har måske også selv overvejet, at du godt kunne tænke dig sådan en patrulje. Vi har snakket med en, de kalder sig Barkley og består af 6 drenge og 2 piger fordelt ud over det meste af landet.

Hvad vil det sige at være en ligapatrulje?

Ved du slet ingenting om adventurespejd? Så kan du læse om det HER Når en patrulje deltager på løb, får man selvfølgelig en placering og har chancen for at vinde, ikke kun de enkelte løb men også hele ligaen, jai. Det går kort sagt ud på, at man tilmelder sig ligaen, så modtager man et liga-id, som man så konkurrerer under, når man deltager på de løb, der er med i ligaen. På de forskellige løb får man point, afhængigt af hvor godt patruljen klarer sig.

Barkley

“Navnet Barkley kommer af Barkley Marathon, som er et sindssygt og svært gennemførligt Marathon, som vi alle ser op til”. - Alma Petrine Nielsen, Barkley.

Efter at have draget noget erfaring fra nogle adventurespejdløb fik Rud og Rasmus en idé, som de efter et løb luftede for Anton. Omkring en patrulje der klarede sig godt, samtidig med at de havde det sjovt og tid til andre end dem selv. De var nu tre. Phillip, som inden Barkley var i samme patrulje som Rud og Rasmus, Jyderne på vildspor, blev også tilføjet til patruljen. Da de i august startede på Brejning efterskole kom Asger, der sidste sæson var med i patruljen Freud, også med. Nu havde de efterhånden fået dannet en ganske stabil patrulje, med håndværksmæssige evner og masser af erfaring. Men de manglede lidt et kreativt indspark. Valget faldt så på to piger fra Kolding, der også går på Brejning efterskole, Alma og Emma. Et par dage inden Alma og Emma, blev Emil også en del af patruljen. Patrulje done! 

BONUS INFO: Barkley hed i starten faktisk "Hva så nu?".

“Vi vil det samme, men vigtigst af alt, så holder vi alle af hinanden. Jeg bruger meget af min tid uden for ligaen og spejder med de her mennesker, og glæder mig til at skulle afsted med dem, hver gang!” - Alma Patrine Nielsen, Barkley

Hvordan dannes en god patrulje ifølge Barkley?

“Det handler kort sagt om lyst. Lysten til at være afsted sammen, udfordre sig selv, lære og udvikle sig sammen. Det handler ikke, som mange tror, om at alle er vildt dygtige til at binde knob og løbe stærkt, det handler om, at man har lyst, så kommer resten hen ad vejen.” - Rasmus Sørensen, Barkley

“Det jeg tror, der er rigtig vigtigt, for at det bliver en god patrulje, er, at man alle sammen deler de samme forventninger og ambitioner. Hvis ikke kan det skabe store frustrationer på løb. Jeg tror, det virker rigtig godt for os, at vi er en stor patrulje - og så fungerer vi rigtig godt i par. Vi har alle en person, som vi fungerer rigtig, rigtig godt med i patruljen. Ud over det, så har vi det bare fedt, når vi er sammen. Vi har det godt med hinanden. I mine øjne er det en rigtig vigtig forudsætning for en god patrulje.” - Emma Hanberg, Barkley

"Venskab og godt samarbejde! Venskab driver en. For når alt ser sort ud, og du er presset, er det de mennesker, du er sammen med, som holder dit hoved koldt, og får dig til at knokle videre. Når du kommer i situationer, hvor du skal flytte grænser, er det også vigtig, at du er tryg ved de mennesker, du er sammen med." - Alma Petrine Nielsen, Barkley

BONUS INFO:

Alt det du ikke troede du ville blive glad for at vide. 

Rud: Hedder faktisk Christian Rud. Ejer en rød Puch Maxi. En af patruljens 3 grejfreaks. Spiller ganske godt klaver. 

Emil: Bedre kendt under navnet "Schnipper". Er et lyn på en cykel. Føler sig mere hjemme i cykelshorts end Fjällräven. Patruljens bedste gryde. 

Rasmus: Går også under navnet "Hjort". Er i spejderverden kendt for sin hjortehjelm, som han nu er vokset fra, bliver aldrig voksen alligevel. En af patruljens 3 grejfreaks.

Phillip: Har som den første vundet det sorte Apo mærke. Er patruljens hurtigste. 

Anton: Anton er patruljens problembarn med diverse allergier. Vandt ligaen sidste sæson. Er den i patruljen der spiser flest ris. Har fået sort på nathejk 2 år i streg.

Alma: Elsker at strikke. Alma meldte sig ind på Brejning Efterskole dagen inden første skoledag.

Asger: Vandt sidste sæson ligaen, sammen med Anton. En af patruljens 3 grejfreaks.

Emma: Samler på visitkort. Kan spille saxofon. Spillet blokfløjte i 10 år. Ejer 7 blokfløjter. 

FIND SCOUTZONE

FIND BARKLEY

De ting du egentlig ikke gad vide

 • Patruljens medlemmer har tilsammen 6 sorte nathejkmærker
 • Phillip er den første til at få sort mærke på Apo
 • Halvdelen af patruljen har andel i 51.000 sugerør
 • Alma meldte sig ind på Brejning Efterskole dagen før de startede
 • Asger har to år i streg gået lige ind i fanger HQ på Apo
 • Emma er ikke officielt medlem af patruljen endnu

Hvad er adventurespejd for Barkley?

 • Udfordring
 • Læring
 • Selvbevidsthed
 • Oplevelser
 • Kammeratskab
 • Fællesskab
 • Konkurrence
 • Dannelse
 • Sammenhold
 • Nye grænser
 • Frustationsrobusthedskompetence